in

AKCIJA POLICIJE: Za bolju sigurnost pješaka u prometu

Foto MUP

Djelatnici Postaje prometne policije Pula će sutra, 30. svibnja od 10 do 12 sati, na Narodnom trgu u Puli, održati preventivnu aktivnost

Kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu, djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola će sutra, 30. svibnja od 10 do 12 sati, na Narodnom trgu u Puli, održati preventivnu aktivnost, priopćila je Policijska uprava istarska.

Naime, tijekom prošle godine, u prometnim nesrećama na području Postaje prometne policije Pula-Pola  stradalo je 55 pješaka, od kojih četiri smrtno, svi stariji od 60 godina.

Osam pješaka zadobilo je teže ozlijede, a 43 pješaka su lakše ozlijeđena. U prva četiri mjeseca ove godine, u prometnim nesrećama  stradalo je 11 pješaka, od kojih su dva teže ozlijeđena, a devet lakše.

Upravo stoga, kako bi se poveća svijest građana o stradavanju pješaka, policijski službenici će na postavljenom info punktu dijeliti letke i savjetovati građane o sigurnom sudjelovanju pješaka u prometu. Pozivamo građane da se odazovu i posjet info punkt policije te saznaju više o sigurnosti pješaka. 

PROJEKT “ŽIVJETI ZDRAVO”: Porečani vježbali pod vodstvom Zorana Jendrašića i Vedrana Vrusa

TROSTRUKI sudar na IPSILONU: Zatvorena dionica Ivoli-Cerovlje