in

Reakcije na odbijanje korištenja bolnice u Izoli: Gradonačelnik Umaga poziva ministra zdravstva na hitan sastanak!

Ilustracija - Foto: Grad Umag

Nakon što smo jutros prenijeli članak Večernjeg lista o odbijanju financiranja pilot-projekta spašavanja hitnih pacijenata iz sjeverozapadnog dijela Istre u slovenskoj bolnici u Izoli kojim bi se godišnje spasilo 50 do 70 životno ugroženih pacijenata za čije je medicinsko zbrinjavanje presudna brzina dolaska u bolnicu, reagirao je umaški gradonačelnik Vili Bassanese pozvavši ministra zdravstva Milana Kujundžića na žurni sastanak.

Naveo je da ga žele upoznati s zdravstvenim problemima i teškoćama s kojima se svakodnevno suočavaju stanovnici sjeverozapadne Istre.

“Naime, u okviru programa suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska V-A 2014-2020, a u kojem je upravo Vaše ministarstvo, Ministarstvo zdravstva RH pridruženi partner, započeta je realizacija istoga nabavom najmodernijeg ambulantnog vozila za hitan prijevoz pacijenata, a sve u svrhu pilot projekta u trajanju od svibnja 2019. do rujna 2020. godine. Cilj projekta je podizanje tek dijela zdravstvenog standarda za građane Umaga i sjeverozapadne Istre, a sukladno standardu kojeg uživa većina građana ostalih dijelova Istarske županije i Republike Hrvatske. Sukladno Vasim obavezama, stojimo na raspolaganju za definiranje prijedloga termina žurnog sastanka”, napisao je Bassanese u svom pozivu.

Poreč 31. svibnja domaćin Festivala zavičajnosti i 300 djece iz cijele Istre

Boćajmo u školi u Nedešćini i Svetvinčentu