in

RUŽIČASTI LISTOPAD – Akcija Lionsa Novigrad i bujskih učenika MAMA BUDI ZDRAVA

Lions klub Novigrad u suradnji s bujskim srednjim školama i udrugom SVE za NJU organizirao je nedavno akciju “MAMA BUDI ZDRAVA” u Bujama.

-Zahvaljujemo ravnateljima, djelatnicima i učenicima Gospodarske škole, Srednje škole Vladimir Gortan i Talijanske srednje škole “Leonardo da Vinci” na suradnji i izvrsnoj organizaciji, priopćili su Lionsi.

Tog je dana, naime, gotovo 500 učenika svojim tijelima, mašnama i balonima stvorilo veliku ružičastu mašnu, prepoznatljivog znaka borbe protiv raka dojke.

Djeca su se vrlo rado uključila u projekt u kojemu su važnu ulogu imali i domari koji su izradili skicu na igralištu, gdje su kasnije učenici kreirali ružičasti znak. 

Rano otkrivanje raka dojke, kao i drugih bolesti, povećava šanse za izliječenje. Stoga, iz srednjih škola poručili su svojim majkama da nađu vremena za pregled i prevenciju.

Bila je to akcija informiranja o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke čiji moto je “Mama budi zdrava”. Inicijativu je pokrenuo Lions klub Novigrad, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva, Crvenog križa i udruge Sve za nju iz Zagreba koja je treću godinu zaredom  u Međunarodnom mjesecu protiv raka dojke organizirala projekt Ružičasti listopad, s ciljem podizanja svijesti i odgovornosti žena za vlastito zdravlje, posebice zdravlje dojki. 

Izvor i foto: Facebook Lions kluba Novigrad

voda špina slavina bez vode

Bez vode 30. listopada dio Varvara

SV. MAURO zaštitnik Poreča i potrebitih: Koncertom Petra Graše do donacija za obitelji BAŠIĆ i TAMBURIN