in

SV. MAURO zaštitnik Poreča i potrebitih: Koncertom Petra Graše do donacija za obitelji BAŠIĆ i TAMBURIN

Nataša Cvijanović i Loris Peršurić/Foto Tanja Kocijančić

Ove će se godine zaštitnik Poreča Sv. Mauro obilježiti na nešto drugačiji način nego dosad. Novost je koncert Petra Graše u dvorani Veli Jože, koji će se održati na dan Sv. Maura, 21. studenog u 19 sati, od čije će se prodaje karata prikupljati donacije za potrebite porečke obitelji Bašić i Tamburin. Prodaja ulaznica po simboličnoj cijeni od 40 kuna počinje već u ponedjeljak, 4. studenog, u informativnom centru Turističke zajednice Poreča u Zagrebačkoj ulici.

Ovu i sve druge novosti vezane za proslavu Sv. Maura predstavili su na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Loris Peršurić i Nataša Cvijanović, Porečanka koja je dosad uz pomoć svojih prijatelja organizirala već nekoliko dobrotvornih akcija. Gradonačelnik je naglasio da 21. studenog više neće biti šatora na Trgu slobode, nego će se sredstva namijenjena tome preusmjeriti na organizaciju koncerta. Grad će se pritom odreći prihoda od organizacije koncerta u korist ove dobrotvorne akcije za pomoć obiteljima, čiji su članovi smrtno stradali u teškim prometnim nesrećama.

-Palenta će se dijeliti na otvorenom, kao u početnim godinama organizacije Festivala palente. Zajedno s našom sugrađankom Natašom složili smo se da ćemo odsad svake godine organizirati koncert na dan Sv. Maura i time pomoći obiteljima kojima je novac potreban, naglasio je gradonačelnik.

Dodao je da će glavni događaj proslave biti dan ranije, 20. studenog u 19 sati, kada će se u Istarskoj sabornici dodijeliti Nagrada Sv. Mauro zaslužnom Porečanu ili Porečanki. Za sada se još ne zna tko će nagradu dobiti, jer je javni poziv za predlaganje kandidata otvoren još do ponedjeljka.

  • U dosadašnjim dobrotvornim akcijama uvijek je odaziv Porečana bio sjajan. To su bile situacije kada smo skupljali za one koji su u istinskoj potrebi. Konkretno smo pomogli ljudima, a tako ćemo i ovaj put. Dosadašnji dobro rezultati i nama su bili motivacija da nastavimo to činiti, naglasila je Cvijanović, dodavši da ovoga puta našu pomoć trebaju obitelji Bašić i Tamburin. Cvijanović je ljetos već organizirala pomoć za obitelj Tamburin u suradnji s prijateljicom Hyrije Maksuti.

Gradonačelnik je naveo da će se, budući da je Sv. Mauro zaštitnik cijele porečke i pulske biskupije, na sam dan proslave u 10.30 sati služiti sveta misa u 10.30 sati a predvodit će je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, mons. Giorgio Lingua. Nakon toga uslijedit će procesija gradom u kojoj će sudjelovati građani i svi predstavnici gradskih tvrtki, ustanova i drugih organizacija. Nakon toga slijedit će podjela obroka na bazi palente na Trgu slobode uz glazbu, čega neće biti u slučaju lošeg vremena.

-Ove ćemo godine 20. studenog popodne otvoriti Park prijateljstva u Materadi, gdje ćemo zasaditi masline i postaviti klupe, kako bi to postalo mjesto druženja. S nama će biti predstavnici prijateljskog bavarskog grada Poinga, čija će nas velika delegacija ponovno posjetiti u čast proslavi Sv. Maura, zaključio je Peršurić.

RUŽIČASTI LISTOPAD – Akcija Lionsa Novigrad i bujskih učenika MAMA BUDI ZDRAVA

FUNTANA: Cvijeće za blagdan Svih svetih