in

Spašavaju oboljele od covida: Građanska inicijativa OXI poslala otvoreno pismo Vladi RH

Ilustracija - Foto Stanley Ng za Pexels

OXI građanska inicijativa u samo mjesec dana svog djelovanja spasila je više od stotinu sugrađana oboljelih od Covid-19, što od komplikacija, što od smrti, te zaštitila tisuće. U nastavku pročitajte njihovo otvoreno pismo Vladi RH:

“Pokrenuli smo se u nabavci i distribuciji oksimetara, prstnih uređaja koji mjere saturaciju kisika u krvi, po uzoru na neke od članica Europske Unije i naputcima Svjetske Zdravstvene Organizacije (WHO). Uređaj ukazuje kad se oboljeli od Covid-19 treba pravovremeno javiti svom liječniku ili na hitnu pomoć.

Trenutno smo od vlastitih sredstava i donacija sugrađana pribavili više od stotinu uređaja koji pokrivaju Istarsku županiju, te razvijamo mrežu u Rijeci i Zagrebu. Sami i o svom trošku razvili smo dostavu uređaja unutar pola sata od poziva do vrata oboljelog.

Nudimo vam u cijelosti našu građansku pomoć u razvijanju mreže dostave na cijelom teritoriju Republike Hrvatske jer svaki život je svima nama, kao i vama zasigurno bitan.

Posudbom ovih uređaja oboljelima od Covid-19 koji se liječe kod kuće uvelike se može rasteretiti zdravstveni sustav koji je trenutno uvelike preopterećen, a što je najbitnije, uvelike se mogu spriječiti teže komplikacije što samim time utječe i na smanjivanju stope smrtnosti naših oboljelih sugrađana.”


OXI građanska inicijativa

Otvoreno pismo Građanske inicijative OXI Vladi RH
Otvoreno pismo Građanske inicijative OXI Vladi RH

korona covid ilustracija pranje ruku

U Istri u srijedu četiri preminule osobe, od kojih jedna bez komorbiditeta

dino kozlevac načelnik istarskgo stožera za civilnu zaštitu

Kozlevac: Predložit ćemo nove mjere za nastavu u školama jer je stanje ozbiljno