in

TAR – Općina će plaćati kastracije mačaka onima koji to si to ne mogu priuštiti

Općina Tar-Vabriga donijela je odluku kojom će pomoći sufinancirati kastracije vlasničkih mačaka za one obitelji kojima taj trošak predstavlja dodatni teret koji si ne mogu priuštiti, pogotovo u ovo vrijeme krize. U tu svrhu izdvojili su iznos od 1.500 kuna. Tome će porečka Udruga za pomoć životinjama SOS Šape u taj isti fond dodati jednaki iznos te na taj način pružiti pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Također, u toj akciji sudjelovat će i Veterinarska bolnica Poreč s posebnim popustima za ovu svrhu.

-Zato, znate li susjeda, prijatelja, rodbinu… koji imaju macu i ne bi htjeli da im se razmnožavaju, a cijene kastracija su im nedostižne, pozovite ih da nam se jave. Akcija traje do isteka sredstava, koja nisu velika, ali smo ovo zamislili kao probu da vidimo koliki je interes građana za buduće takve akcije za koje se nadamo da će se proširiti i na druge gradove i općine, poručuju iz udruge SOS Šape.

Zašto se preporučaju kastracije: napuštenih mačaka je previše, teško ili pak nemoguće im je naći domove. Stoga kastrirajte svoje ljubimce kako bi olakšali sebi, njima i onima koji pokušavaju zbrinuti napuštene ljubimce.

Uvjeti akcije – sve životinje trebaju biti čipirane, vlasnik treba imati dokument s prebivalištem na području Općine Tar-Vabriga.

-Naravno, ukoliko ste propustili čipirati svog ljubimca, ovog puta ćemo i tu uskočiti, poručuju iz SOS Šapa.

maskica maska korona covid

Istarski stožer u petak: 85 novozaraženih, velik broj izliječenih

Objavljeni natječaji za promociju hrvatskih vina na stranim tržištima