in

U laboratorij Doma zdravlja Poreč stiže REDOMAT – uvodi se ograničenje za vađenje krvi

Foto: Tanja Kocijančić

Tko ide ujutro vaditi krv u biokemijski laboratorij Doma zdravlja Poreč mora se naoružati strpljenjem, jer je gužva uvijek velika, a dugo stajanje u tom malom prostoru, pogotovo za starije, može biti vrlo neugodno i stresno.

No, od petka, 29. ožujka, u laboratorij se uvodi redomat, saznajemo od ravnatelja Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančića. Dakle, svaki će pacijent uzeti svoj broj i neće morati čekati ondje, nego može otići prošetati vani. K tome, primit će se maksimalno 120 pacijenata dnevno, što je puno više od europskih standarda.

-U laboratoriju imamo ogromne gužve i beskrajne redove. Ne radi se o nikakvim financijskim uštedama, nego to činimo prvenstveno radi pacijenata. Redomatom ćemo uvesti red u toj maloj čekaonici, gdje će pacijenti konačno moći na miru sjesti ili prošetati dok dođu na red. Tako neće morati dugo stajati na nogama ili nervirati se, jer je netko, primjerice, išao preko reda, veli Ivančić i dodaje da će time pružiti bolju kvalitetu usluge.

K tome, time žele eliminirati ekstreme, jer se znalo dogoditi da dnevno dođe vaditi krv i 200 ljudi, što je previše. Toliko pretraga laboratorij ne može obaviti u jednom danu, pojasnio je ravnatelj.

-Kao i dosad, uvijek će trudnice, mala djeca, osobe s invaliditetom ili neka hitnoća imati prednost i njih će se uvijek primiti, istaknuo je dr. Ivančić.

Redomat su već uveli u Dom zdravlja Buzet, ondje to dobro funkcionira i pacijenti su zadovoljni, zaključio je ravnatelj IDZ-a.

starci starije osobe old people

INTERES RASTE: Na pola radnog vremena u Hrvatskoj radi 9.000 umirovljenika

Dobar nastup Karate kluba Finida na Opatija cupu