in

Ukupno 900 tisuća kuna – HITNOJ POMOĆI POREČ nadstandard financiraju grad, općine, Plava laguna, Valamar Riviera i Maistra

Vrijedna ekipa Hitne pomoći Poreč/Foto Tanja Kocijančić

Za sve nadstandarde godišnje se izdvaja oko 900 tisuća kuna, odnosno Grad Poreč izdvaja 481.203 kune, općine Poreštine dodatnih 121.836 kuna a velike turističke tvrtke 285.246 kuna.

U proteklom su se razdoblju pojavili brojni izazovi na području zdravstvene skrbi i zdravstvenog standarda. Odlukama o novom ustroju Mreže hitne medicinske pomoći i smanjenju broja timova, Poreč je trebao ostati bez onih oblika osnovne zdravstvene skrbi naših građana i njihovih gostiju na koje su bili navikli i koji su bili potrebni.

Svi se još sjećamo teških trenutaka iz 2011. godine, kada je prema tim odlukama postojala ozbiljna opasnost da izvan sezone vrata naše Hitne budu zatvorena. To je kod većine građana izazvalo strah i opravdano nezadovoljstvo. Grad je odmah odgovorio na ovaj problem jedinim mogućim rješenjem, a to je financiranje dodatnih timova u Ispostavi Poreč, priopćeno je iz gradske uprave.

Općine i turističke tvrtke koje djeluju na području Poreštine već petu godinu zaredom pokazuju razumijevanje i spremnost na zajedničku suradnju i financijsku podršku u rješavanju ovog problema. I danas je stav i politika Grada ostala nepromijenjena – uz podršku ostalih lokalnih zajednica na Poreštini i velikih turističkih tvrtki osigurava se tzv. nadstandard, kako bi Porečanima koji su proteklih desetljeća gradili svoj Poreč i njegove ustanove ostao isti zdravstveni standard na koji su navikli i koji su zavrijedili.

Nakon što je Grad u svibnju potpisao ugovore o dodatnom zapošljavanju timova hitne medicinske pomoći s općinama Poreštine, ovih su dana ugovor potpisale i najveće turističke tvrtke koje posluju na području Poreštine – Valamar Riviera, Plava laguna i Maistra, u ukupnom iznosu  od 285.246 kuna. Ovim se iznosom financira nadstandard hitne pomoći u sezoni, od 1. lipnja do 30. rujna, dok se sufinanciranje nadstandarda hitne pomoći Grada Poreča i općina Poreštine odnosi na period van sezone.

Za sve nadstandarde godišnje se izdvaja oko 900 tisuća kuna, odnosno Grad Poreč izdvaja 481.203 kune, općine Poreštine dodatnih 121.836 kuna a velike turističke tvrtke 285.246 kuna.

– Zahvaljujemo svim općinama Poreštine, ali i velikim turističkim tvrtkama koje ovim činom pokazuju društvenu odgovornost za jedno od najosjetljivijih područja, zahvalili su se iz Grada.

Podsjetimo, svjesni činjenice da u području zdravstvene skrbi postoji još jedan problem, a to je nedostatak liječnika, Grad je od 2017. godine započeo s financiranjem najma stana za dvoje liječnika zaposlena u ovom nadstandardu tijekom cijele godine, odnosno troje tijekom turističke sezone. Na taj način osiguran je dovoljan broj stručnjaka za rad u porečkoj Ispostavi.

U POREČKIM ŠPADIĆIMA ULOŽENO VIŠE OD POLA MILIJARDE KUNA – Capelli: ‘Istra je predvodnica. S ovakvim investicijama nema bojazni za turizam ni u idućim godinama’

traka policija mup

SAMO ZBOG LAPTOPA I MOBITELA? Djevojka i mladić počinili krađu i prijetili smrću