in

Župan primio čelnike vatrogastva iz Mađarske, Austrije i Slovenije

Foto Istarska županija

Istarski župan Boris Miletić primio je jučer, u sjedištu Istarske županije, u Puli, dužnosnike vatrogastva iz Mađarske, Austrije, Slovenije i predstavnike Međunarodnog tehničkog odbora za preventivnu zaštitu i gašenje požara CTIF. Prijemu su prisustvovali i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, predsjednik CTIF-a Milan Dubravac, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice i županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac te pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac.

miletić župan županija prijem za vatrogasce iz mađarske, austrije i slovenije
Foto Istarska županija

Zaželjevši gostima dobrodošlicu, župan Miletić je ukratko predstavio Istarsku županiju, a poseban naglasak je dao turizmu „budući da je Istra zasigurno poželjna destinacija i zbog svoje sigurnosti, za što zasluge idu vatrogascima i cijelom sustavu civilne zaštite“. Vatrogasna služba, dodao je župan, odlično radi svoj posao, a uvođenje video nadzora na području Istre znatno je smanjilo požare.

Zapovjednik Kozlevac je istaknuo dobru suradnju i veliku podršku koju Vatrogasna zajednica ima kako od Istarske županije, tako i od istarskih gradova i općina.

Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković predstavio je delegaciju, koja je tijekom svog boravka u Istri imala prilike posjetiti NP Brijuni i pulsku Arenu, a susret je, ujedno, bio prilika za razmjenu iskustava.

– Vatrogasna zajednica Istarske županije, na čelu sa zapovjednikom Kozlevcem i suradnicima, radi posao koji je slika za cijelu Hrvatsku i trebamo ga čim prije preslikati u drugim županijama, poručio je Tucaković.

Izvor Istarska županija

dino kozlevac aleksandar stojanović

Kozlevac: Od posljedica covida umrla osoba koja je ’77. godište

funtana polaganje vijenaca grbolje svi sveti centralni križ groblje 2021

Funtana: Obilježen blagdan Svih svetih