in

Župan u Sv. Petru u Šumi – Najmanjoj općini s puno projekata

Foto Istarska županija

Istarski župan Boris Miletić i zamjenik župana Tulio Demetlika jučer su službeno posjetili Općinu Sveti Petar u Šumi, gdje su se susreli s načelnikom Marijom Bratulićem i predsjednikom Općinskog vijeća  Nadirom Brešćićem. 

Foto Istarska županija
Foto Istarska županija

U najmanjoj istarskoj općini puno je razvojnih projekata, a koje je tom prilikom predstavio načelnik Bratulić. Obišao se tako budući sportski centar u sklopu kojeg će se nalaziti i Nacionalni centar pljočkanja, gdje je i parkiralište s 50 mjesta, a očekuje se održavanje 1. Međunarodnog turnira pljočkanja s pet reprezentacija u srpnju. Nadalje, budući centar će obuhvaćati i malonogometno igralište s umjetnom travom, betonski skate park, košarkaško igralište, dječji i fitness park na otvorenom, odmaralište, te dvoranu “Sportska hiža”. Nadalje, prošle je godine stavljena u funkciju fitness dvorana s najmodernijom opremom, a namijenjena je za svakodnevno vježbanje mještana općine, sportskih klubova i sportaša pojedinaca. Bilo je govora i o obnovi Hrvatske čitaonice,  te izgradnji Križnog puta oca Danijela Hekića. 

Foto Istarska županija
Foto Istarska županija

Za Općinu je značajan i projekt uređenja i opremanja Prve hrvatske kuće od kobasica, koja je lani svečano otvorena, uz financijsku podršku i Istarske županije. Sveti Petar u Šumi poznat je upravo po kobasicama, ali i ostalim proizvodima od svinjskog mesa, a od 2013. godine tu se održava i sajam “S klobasicom u Europu”, kojeg također podržava Županija, putem svog Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo. Spomenimo i da županijski Odjel provodi i financira i postupak zaštite Istarske kobasice Zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla (ZOZP), na razini EU, a koji je u završnoj fazi.

Izvor Istarska županija

Poreč - Foto Tanja Kocijančić - Ilustracija

Na snazi blaže mjere: Ovo su nova pravila

Foto TZ Vrsar

VRSAR: Počeo međunarodni teniski turnir – Memorijal Slavoj Greblo