in

Dizajneri i umjetnici na rovinjskom Artisticu – na rivi slike, skulpture, dizajnerski odjevni predmeti…

U nedjelju na rovinjskoj rivi održan je prvi od šest termina festivala nekonvencionalne umjetničke produkcije i dizajna ARTISTICO u organizaciji udruge REkreator.

Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja autora iz cijele Hrvatske, Artistico je ove godine poprimio međunarodni karakter i posjetiteljima predstavito drugačije i nesvakidašnje umjetničke sadržaje, jedinstvene radove i proizvode više od 20 domaćih i stranih autora i brendova.

U sklopu Art Marketa izlagači su gradsku rivu zašarenili raznovrsnim predmetima i skulpturama od keramike, slikama, dizajnerskim odjevnim predmetima od ručno printanog tekstila, tkanjem od prirodnih i ekološki prihvatljivih materijala, neobičnim nakitom i drugim umjetničkim i uporabnim predmetima koji nastaju u organičenim količinama i malim serijama ili kao unikati.

Kako publika ne bi ostala u ulozi promatrača, Artistico je kroz cjelodnevni program pripremio različite aktivnosti kojima je potaknuo njihove stvaralačke snage – kreativne i likovne radionice za sve uzraste – Stop and Paint i Create Your Own, posebno osmišljen i opremljen prostor za najmlađe kreativce – Junior Art Corner te dnevni boravak kao mjesto za međusobno druženje, upoznavanje s umjetnicima te razmjenu ideja i iskustva.

Sljedeći datumi održavanja na rasporedu su: 07.07., 21.07., 04.08., 16.08. i 07.09. Ne propustite nove termine koji donose nove sudionike i nove sadržaje.

Sve informacije o festivalu kao i prijavu za sudjelovanje možete pronaći na službenoj ili facebook stranici festivala ARTISTICO. 

BOJE LJETA: Slavica Ezgeta 1. srpnja izlaže u porečkoj Galiji

Istramet: Stiže novi toplinski val