in

ADVENT POREČ: Prvi vikend uz humanitarnu utrku, dječji festival, Slatko jutro i predstave

Arhiva - Advent - Foto Grad Poreč

Već prvi vikend Adventa Poreč donosi brojna događanja za djecu i odrasle. Tako će subotnje jutro 18. 12. obilježiti Adventska utrka sa startom na porečkoj rivi u kojoj će se natjecati djeca predškolskog i školskog uzrasta, te odrasli podijeljeni u kategorije. Sav je prihod od kotizacija namijenjen u humanitarne svrhe, a ići će za Udruzi za zaštitu životinja SOS šape Poreč. Istovremeno, posjetitelje će zabavljati puhački orkestar Porečki delfini.

Na Trgu slobode nastupaju u prijepodnevnim satima Acoustic Lounge Trio, a na rivi Duo Elita&Paolo.

U poslijepodnevnim satima u parku Matije Gupca održat će se dječji festival Veseli glasi-Voci allegre, koji već godinama vodi porečki pjevač Gordan Gregurović. Za glazbenu podlogu te večeri pobrinut će se Big Wave. Za glazbeni ugođaj u večernjim satima na drugim lokacijama u gradu pobrinut će se i Cool Trio kod Case Manzolin, te Velvet Echoes Duo kod Istarske sabornice.

Nedjelja počinje tradicionalnim događanjem Slatko jutro učenika i mentora Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića u 10 sati i dječjom predstavom „Baka Zima“ Udruge Birikina.

Istoga dana u kazalištu Pučkog otvorenog učilišta održat će se plesna kazališna predstava za djecu i mlade „Beskrlici u oblacima”. 

Ovogodišnje izdanje Adventa Poreč odvija se pod motom „ulicama staroga grada“ jer će se, osim u samom srcu starogradske jezgre – u Parku Matije Gupca, Gradskoj knjižnici i kazalištu, program održavati i na Trgu slobode, Eufrazijevoj ulici, kod Istarske sabornice i na rivi. U organizaciju su se, osim na adventskim kućicama u Parku, pridružili i lokalni ugostitelji na navedenim lokacijama koji će svojom ponudom i programima obogatiti ovogodišnje izdanje Adventa.

Program će se odvijati svakodnevno, a osim žive glazbe na više punktova, pripremljene su brojne radionice u organizaciji DND Poreč, dječje predstave Teatra Naranča, Birikine i IRTA-e, mađioničar, adventsko fotkanje s Djedom Mrazom, pub kviz, karaoke party, festival Veseli glasi, potraga za blagom za velike i male, kao i već tradicionalne Adventska utrka humanitarnog karaktera, Slatko jutro Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića, podjela bakalara za Badnje jutro te Žive jaslice u organizaciji Župe Poreč.

Za najmanje je na Adventu osiguran i poseban kutak u kojem se nalaze borovi koje će vlastitim ukrasima dekorirati djeca porečkih dječjih vrtića, kao i pohotopoint s vlakićem te Kuća Djeda Mraza.

Advent Poreč održava se od 17. prosinca do 2. siječnja, organizatori su Grad Poreč i TZ Grada Poreča, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com  ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec

prometna policija mup

VELIKA KAZNA: Vozio pod zabranom, s drogom, odbio testiranje…

policija mup ilustracija

Policija uhitila 42-godišnjaka zbog dilanja i krađa