in

Ako želite pomoći stradalima u Turskoj i Siriji donosimo informacije Crvenog križa

Foto Hrvatski Crveni križ - Spasioci u potresom razorenim dijelovima Turske

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć stanovništvu stradalom u potresu u Turskoj i Siriji. Od utorka, 7. veljače, svi građani koji žele i mogu pomoći unesrećenom stanovništvu, donacije mogu uplatiti na žiro račun otvoren u Erste&Steiermärkische banci:

IBAN: HR5424020061500126075

POZIV NA BROJ ZA APEL : 751

SWIFT CODE ( ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA) : ESBCHR 22

Građani mogu pomoći i pozivom na broj donatorskog telefona 060 90 11 (cijena poziva je 0,83 eura / 6,25 kn / PDV je uključen, kao i naknada teleoperateru. Teleoperater: Moj telekom d.o.o.)

Pomoći možete i uplatom putem mobilnih aplikacija za plaćanje koristeći barkod:

Prikupljena novčana sredstva Hrvatski Crveni križ uplatit će na račun Međunarodne federacije društava Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, odnosno nacionalnim društvima Crvenoga polumjeseca u Turskoj i Siriji.

Oba društva Crvenoga polumjeseca od prvoga su trenutka na terenu i pomažu tisućama stradalih te im osiguravaju hranu, vodu, higijenske potrepštine, deke, šatore, psihosocijalnu podršku, a pomažu i u pružanju prve pomoći. Usto, timovi Crvenoga polumjeseca sudjeluju i u potrazi i spašavanju osoba zarobljenih pod ruševinama.

Hrvatski Crveni križ stavio je svoje ljudske i druge resurse u stanje pripravnosti te je spreman reagirati čim se za to iskaže potreba, a u skladu s uputama Turskoga i Sirijskoga Crvenoga polumjeseca koji neprestano apeliraju da se humanitarna pomoć šalje koordinirano kako ne bi došlo do logističkog zagušenja.

Svim građanima i tvrtkama koje će se odazvati apelu za pomoć stradalom stanovništvu Turske i Sirije, Hrvatski Crveni križ od srca zahvaljuje, objavio je Crveni križ na svojim stranicama.

“Djeca su uvijek među najranjivijima kada se dogode katastrofe. UNICEF je na terenu te spreman pomoći djeci i obiteljima pogođenima potresom – osigurati im pitku vodu, hranu, zaštitu te psihosocijalnu pomoć. UNICEF aktivno radi na identificiranju djece odvojene od roditelja i djece bez pratnje te ponovnom spajanju obitelji.

UNICEF koordinira odgovor vezan uz prehranu s drugim UN- ovim agencijama i partnerima, mobilizira osnovne zalihe hrane iz cijele regije te radi na zadovoljenju osnovnih zdravstvenih i prehrambenih usluga putem mobilnih timova.

U Turskoj su napori trenutačno usmjereni na potragu i spašavanje, a UNICEF se koordinira s vladom i Predsjedništvom za upravljanje katastrofama i hitnim situacijama o novim potrebama povezanima sa širim humanitarnim odgovorom. Djeca pogođena potresima trebaju našu pomoć SADA. Postanite dio UNICEF-ovog odgovora na ovu tešku humanitarnu krizu i svojom donacijom pomozite stradaloj djeci i obiteljima”, priopćili su iz UNICEF-a.

Donirati možete i na UNICEF-ov broj računa:

HR9223600001501092532

poziv na broj 2362-98

model 00

ili skeniranjem 2D barkoda:

Foto Grad Pula

Istra dobila prvo prenoćište za beskućnike u Hrvatskoj

Ilustracija - Foto MUP

Radari u Istri 8. veljače – Na čak 16 lokacija!