in

Bogat božićni program u Funtani počinje u nedjelju

Drugu godinu za redom prigodom božićno-novogodišnjih blagdana Udruga za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“ iz Funtane pripremila je raznovrstan program u kojem će moći uživati djeca i njihovi roditelji, ali i  svi mještani Funtane.

Program počinje u nedjelju, 9. prosinca, radionicom izrade ježića od pšenice u zgradi bivše škole u Funtani  s početkom u 15 sati. U petak, 14. prosinca, također u zgradi škole, u 18 sati održati će se predstava Božićna bajkovnica Teatra Naranča iz Pule.  Priča je to o dvoje prijatelja; dječaku Kikiju i djevojčici Viki, koji na Badnjak iščekuju Djeda Mraza za kojega se nadaju da će ove godine stići i do njihova sirotišta. Hoće li ove godine Djed Mraz posjetiti Kikija i Viki, saznajte uz Božićnu bajkovnicu.

U subotu, 22. prosinca, na programu je radionica božićnih kolača. Ovaj slatki posao odvijat će se u župnom dvoru s početkom u 17 sati. U nedjelju, 23. prosinca, predviđena je šetnja ulicama Funtane uz božićne pjesme i darivanje kolača mještanima. Okupljanje je ispred župne crkve Sv. Bernarda u 15.30 sati. Na povratku, pred crkvom  svi će puštati lampione dobrih želja, koje je osigurala Općina Funtana.

Sve radionice i predstava su besplatne, pribor je osiguran, a jedini uvjet je da uz dijete bude prisutan jedan član obitelji.

Pokrovitelj programa je Općina Funtana.

Porečki volonteri nesebično pomažu – balom obilježen njihov dan

Otvorena Kuća Djeda Mraza u Kašteliru – danas stiže Sv. Nikola