in

Dijelimo ulaznice za predstavu IVICA I MARICA u Puli i Buzetu

I danas aktualna, možda čak i više nego u doba kada je nastala, bajka Ivica i Marica tematizira i upozorava kako može biti opasno vjerovati nepoznatim ljudima koji nam na očigled mogu izgledati dobroćudno i dobronamjerno, o tome kako pohlepa nije spas, kako vanjština može prevariti…

Bajka o Ivici i Marici (izvorno „Hansel und Gretel“) prvi je puta objavljena 1812. u zbirci sabranih narodnih priča „Bajke braće Grimm“. 

Ovaj su je mjesec premijerno odigrali glumci pulskog Teatra Naranča, a sljedeće su izvedbe u nedjelju 23. veljače u Circolu Zajednice Talijana Pula s počekom u 18 sati i u isto vrijeme u Buzetu u zgradi Učilišta u peak 28. veljače.

Na našem Facebook profilu ( https://www.facebook.com/istraterramagicanews/ )

možete odigrati nagradnu igru i osvojiti po dvije karte za Pulu i dvije karte za Buzet.

Priča govori o siromašnoj obitelji koja živi u skromnoj kućici pored šume. Ivica i Marica djeca su drvosječe koji ima sve manje posla i zbog toga više ne može prehraniti vlastitu obitelj. 

Njegova žena, maćeha Ivice i Marice, nagovori drvosječu da djecu ostave u šumi kako bi preživjeli te najgore dane. Međutim, dosjetljivi Ivica, cijelim je putem kroz šumu bacao mrvice kruha kako bi slijedećeg jutra mogli naći put do doma. Jedino, nije razmišljao o tome kako ptičice u šumi vole jesti mrvice kruha.  Lutajući tako po šumi, izgubljeni, Ivica i Marica nailaze na prekrasnu kućicu  napravljena od temelja do krova sva od slatkiša. Malog Ivicu zarobi, a Maricu tjera da radi razne kućanske poslove. Svakog dana, zla vještica tjera Ivicu da jede kako bi postao velik i debeo, i kako bi bio još ukusnija večera. Ipak, na kraju, hrabra Marica se odvaži i skupi snage te gurne staru vješticu u vatru.

Glume: Elizabeta Košeto / Lucija Vesna Soldo / Debora Sanković, Erik Vido, Luka Juričić i Gordana Šimić.

Adaptacija i režija: Luka Juričić
Glazba: Ivo Josipović
Kostimografija: Neven Mihić, Valentina Ferlin Živić
Scenografija: Lena Modrušan

Trajanje predstave: 40 minuta

Cijena: premijera 30kn (s rezervacijom), 40kn (bez rezervacije); reprize 20kn (s rezervacijom), 25kn (bez rezervacije)
Informacije i rezervacije: 0955222505, teatar.naranca@gmail.com

NOVIGRAD: Svečano otvoreno reciklažno dvorište u Salveli

NOVIGRAD: Svečano otvoreno reciklažno dvorište u Salveli

U Puli 22. veljače obilježavanje Europskog dana žrtava kaznenih djela

U Puli 22. veljače obilježavanje Europskog dana žrtava kaznenih djela