in

Dvogodišnji dječak s Poreštine boluje od leukemije i treba našu pomoć. Akciju organizira Zaklada Ana Rukavina

Foto TZ Poreč

Zaklada Ana Rukavina poziva sve zdrave građane od 18 do 40 godina velikog srca da se odazovu akciji prikupljanja uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i upišu se u Hrvatski registar u transfuzijski centar Pula kako bi što prije pronašli nesrodnog darivatelja matičnih stanica za oboljelog dvogodišnjeg dječaka s područja POREŠTINE  koji se liječi na KBC Zagreb.

lijek je u nama
Foto Zaklada Ana Rukavina

Dvogodišnji dječak boluje od akutne mijeloične leukemije i šanse za izlječenje su male ukoliko mu se ne napravi transplantacija matičnih stanica. Nažalost, roditelji i bliža obitelj nisu podudarni darivatelji.

Uzorke za tipizaciju i upis u Registar možete dati  na adresi:

GDCK PULA – Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Trg 1. istarske brigade 15 – Pula, četvrtkom od 09:00-17:00 sati (pauza od 13:30 do 14:30 sati)

ili u akciji Zaklade Ana Rukavina koja će se održati u utorak, 28. svibnja od 12 do 14 sati u suradnji s tvrtkom Valamar Riviera d. d. u hotelu Valamar Diamant u Poreču i dvorani Magnolija. 

Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije, aplastične anemije te bolesnika s teškim i rijetkim bolestima diljem svijeta. 

Pozivamo sve građane da se odazovu u što većem broju kako bi pomogli malenom dvogodišnjaku.

Foto Zavičajni muzej Poreštine

Zavičajni muzej Poreštine obilježio Međunarodni dan muzeja razgledavanjem Poreča i Vižinade

kuglanje poreč štetić

Porečka kuglačica Nika Štetić osvojila medalju na Europskom prvenstvu