in

I OVOG VIKENDA KONTROLE U PROMETU: Vozači oprez, mokri i skliski kolnici!

Vremenska prognoza ukazuje da će u narednim danima biti padalina, kada se zbog mokrog kolnika znatno produljuje zaustavni put vozila  pa je potreban i veći oprez u prometu

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometnim nesrećama, policijski službenici će i tijekom ovog vikenda provoditi pojačane aktivnosti na istarskim prometnicama.

Policijski službenici aktivnosti će provoditi na onim mjestima koja su statistički prepoznata kao mjesta na kojima se češće evidentiraju prometni prekršaji ili mjesta na kojima se češće događaju prometne nesreće. Prioritetno će se sankcionirati počinitelje najtežih prometnih prekršaja, a to su tzv. četiri ubojice u prometu – brzina, alkohol, mobitel i pojas. Osim toga, policija će aktivnosti usmjeriti i prema recidivistima, odnosno osobama koje grubo i učestalo krše prometne propise te time ugrožavaju svoju i tuđu sigurnost.

Rezultati prometne akcije nadzor brzine kretanja vozila

Policijski službenici su jučer radi smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica na području Istre proveli akciju Kontrola brzine kretanja vozila. Tijekom akcije kontrolirano je 114 vozača i vozila. Utvrđeno je ukupno 106 prekršaja od kojih 49 prekršaja nepropisne brzine.
Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu voze dopuštenim brzinama. Vremenska prognoza ukazuje da će u narednim danima biti padalina, kada se zbog mokrog kolnika znatno produljuje zaustavni put vozila  pa je potreban i veći oprez u prometu uz smanjenje brzine i povećanje razmaka između vozila.

Nova prevara na internetu, ljude se u mailu ucjenjuje. Pripazite!

Istra u subotu: 10 novozaraženih i dvostruko više izliječenih