in

Istra Inspirit vodi na putovanje u antičku povijest Vižule s Crispom

„Crispo“, najdugovječniji Istra Inspirit doživljaj, održava se u srijedu, 19. kolovoza u 19 sati na arheološkom lokalitetu Vižula u Medulinu. Prilika je to za svu zainteresiranu publiku koja još nije bila u mogućnosti doživjeti ovu antičku dramu, da posjeti autentičnu povijesnu lokaciju – antičku vilu na Vižuli te sazna sve o neizvjesnoj sudbini mladog prijestolonasljednika Crispa u predstavi Istra Inspirita.

Putovanje Istra Inspirita u doba Rimskog carstva nadahnuto je pričom o tragičnoj ljubavi, mržnji i osveti, a kako bi autentični rimski povijesni likovi kao što su Konstantin Veliki, Crispo, Fausta, Minervina i Claudius oživjeli pobrinut će se redateljica Petra B. Blašković, ujedno i glumica u predstavi te ostali izvođači Istra Inspirita: Denis Brižić, Frano Novljan, Ivona Bulešić, Sedina Cerovac i Dejan Gotal. Legenda o ljubavi i izdaji vratit će posjetitelje u Rimsko doba i 326. godinu, a priča će biti ispričana iz perspektive Konstantina Velikog.

Tisućljetna povijest Vižule oduvijek je intrigirala mnogobrojne domaće i strane posjetitelje, a prisustvujući antičkoj drami Istra Inspirita posjetitelji će moći obići nedavno obnovljeni multimedijalni arheološki park.  

-Ovim putem zahvaljujemo Turističkoj zajednici Općini Medulin na ostvarenoj suradnji te oživljavanju bogate povijesno-kulturne baštine i tradicije ovoga kraja sa svrhom kreiranja novih kulturno turističkih proizvoda destinacije, poručuju iz IRTA-e.

Osim „Crispa“ suradnja se nastavlja i kroz interpretativnu Rimsku šetnju Vižulom, u srijedu, 9. rujna u 18.30 sati. Sve su izvedbe besplatne, dok su rezervacije, zbog ograničenog broj posjetitelja, obavezne na info@istrainspirit.hr.

S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, izvedba će se realizirati uz provođenje svih preporuka i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od strane organizatora, izvođača i publike.

Istra Inspirit je projekt kulturno doživljajnog turizma koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije – IRTA uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

TAR: Ured Turističke zajedice zatvoren za građane - evo kako do njih

TAR: Pogledajte 18. kolovoza – emisiju na HRT4 o povijesti i budućnosti maslinarstva

MARČANA: Ljeto puno aktivnosti u vrtiću - Poseban pozdrav djeci koja kreću u školu

MARČANA: Ljeto puno aktivnosti u vrtiću – Poseban pozdrav djeci koja kreću u školu