in

ISTRA: Predložite kandidate za nagrade Obrtničke komore

Ilustracija Pixnio

Obrtnička komora Istarske županije već tradicionalno dodjeljuje priznanja zaslužnim obrtnicima. U OKIŽ-u smatraju da je potrebno istaknuti uzore u radu i ponašanju, te nagraditi najbolje obrtnike. Predložite kandidate koji ispunjavaju uvjete nagrade i prijavite ih slanjem popunjenog obrasca iz nastavka maila natajnik@uoporec.hr

Rok dostave je do 9. svibnja 2021. Obrtnička komora Istarske županije dodjeljuje sljedeća priznanja:

1) Plaketa „Istarske zlatne ruke“
– dodjeljuje se osobi koja je svojim radom i zalaganjem doprinijela razvoju institucija obrtničkog komorskog sustava, kroz rad u tijelima Komore i jedinstvenog komorskog sustava te koja osobnim primjerom potiče obrtničke vrijednosti, solidarnost, marljivost i zajedništvo.

2) Povelja „Istarski obrtnik godine“
– dodjeljuje se osobi koja je dugogodišnji obrtnik ili je u svom radu ostvarila zapažene poslovne rezultate te svojim osobnim primjerom potiče obrtničke vrijednosti.

3) Priznanje najboljem majstoru – stručnom učitelju
– dodjeljuje se obrtniku koji se ističe svojim radom sa naučnicima te doprinosi razvoju strukovnog obrazovanja za obrtnička zanimanja po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO)

4) Priznanje za uspjeh u naukovanju
– dodjeljuje se naučniku 3. godine naukovanja koji pohađa strukovno obrazovanje za obrtnička zanimanja po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) koji se ističe svojim radom i zalaganjem.

5) Posebno priznanje
– dodjeljuje se pojedincu ili pravnoj osobi koja je pridonijela afirmaciji i promociji obrtništva, dala značajan doprinos ne planu obrazovanja za potrebe obrtništva ili se istakla u komorskom radu.

6) Zahvalnica
– dodjeljuje se pojedincu ili pravnoj osobi koja uspješno surađuje s Komorom ili obrtničkim organizacijama s područja djelovanja Komore kao i za doprinos na polju solidarnosti u obrtništvu i humanitarnim aktivnostima
NAPOMENA: Prijedlog kandidata mora biti predan na obrascu u prilogu, potpisan od predlagatelja, obrazložen i po mogućnosti popraćen dokumentacijom kojom se dokazuju navodi iz prijedloga i obrazloženja.

Pravilnik o dodjeli priznanja Obrtničke komore Istarske županije dostupan je na linku: https://ok-istre.hr/…/04/Pravilnik-o-priznanjima-3.pdf


Obrazac za podnošenje prijave za nagrade: https://ok-istre.hr/wp-content/uploads/2021/04/Obrazac-prijedloga-za-priznanja-1.pdf?fbclid=IwAR3gcb0fvksEdoco_EQuEl-upqHeZEu4LqRTldNt2cXwWhkGRo-Jml-nywk

MOZAIK ZA POREČ: Za Dan grada djeca gradonačelniku uručila darove

ŽMINJ: Pas teško ozlijedio dijete