in

Istrian Spring Trophy 2021: Slijedi četverodnevna utrka kojom će biciklisti povezati cijelu Istru

Foto Facebook Istrian Spring Trophies

Od 11. do 14. ožujka po cijeloj Istri vozi se 17. po redu Trofej Istarsko proljeće, četverodnevna utrka s pojedinačnim kronometrom i tzv. kraljevskom etapom

∙ Osim odlične atmosfere i standard zdravstvene sigurnosti na ovom međunarodnom sportskom eventu je i dalje visok: u drugom krugu testiranja na Covid 19 (8. ožujka 2021.) svi natjecatelji su negativni

 ∙ Očekuje se izvrsna borba po rutama različite zahtjevnosti, ali i uživanje u biciklizmu po već hvaljenim krajolicima od strane ovogodišnjih natjecatelja

OVog tjedna održat će se i zadnja, četvrodnevna utrk Istrian Spring Trophy: 17. Istrian Spring Trophy / Trofej istarsko proljeće koji će se od 11. do 14. ožujka voziti po atraktivnim lokacijama diljem Istre. Osim sportskog naboja i rezultata, jedna od motivacija je i povezivanje najljepših istarskih obalnih i kontinentalnih pejzaža upravo biciklizmom kao sportom – ambasadorom za turističku sezonu 2021. u  Istri.

Trofej istarsko proljeće ove se godine vozi po sljedećem planu:

11. ožujkaprolog u Umagu: Umag – Umag – pojedinačni kronometar – 1.7 km

12. ožujkaPrva etapa: Poreč – Funtana, duljine 168 km s brdovitim dijelovima rute

13. ožujka – Druga etapa: Vižinada – Motovun, duljine 165 km – planinska ruta s ciljem na brdu, tzv. Kraljevska etapa

14. ožujka – Treća etapa: Marčana – Umag, duljine 143 km, brdovita ruta

Start svih utrka je u 11 sati o čemu se detalji nalaze u priloženom Roadbooku.

Direktor Istrian Spring Trophiesa, Ivan Črnjarić, objavio je i odlične rezultate drugog testiranja svih sudionika na Covid – 19:

Ono što nas posebno veseli je da se ovo sportsko događanje odvija po visokim zdravstvenim standardima Međunarodne biciklističke federacije (UCI – Union Cycliste Internationale), Nacionalnog stožera Republike Hrvatske i Stožera Istarske županije kod čega, naglašavamo, u drugom krugu testiranja na Covid – 19 od 08. ožujka 2021. svi naši natjecatelji bili su negativni. Nadamo se i vjerujemo da će se takvo stanje održati do zadnjega dana i time još jednom potvrditi Istru kao discipliniranu regiju sigurnu za prihvat turista u sezoni 2021., i pred domaćom i pred međunarodnom zajednicom.”

Podsjećamo i da na ovogodišnjim Trofejima Istarsko proljeće / Istran Spring Trophies sudjeluje 29 timova, iz 17 zemalja svijeta među kojima su i ekipe iz dalekog Kazahstana i SAD-a, a uz sudjelovanje i 3 Pro Teama najvišeg UCI ranga koji su odnijeli prva mjesta na dosad održanim utrkama:

Bardiani Bardiani – CSF – Faizanè, Italija (1. mjesto, Trofej Umag, biciklist Filippo Fiorelli)

Vini Zabù – Brado – KTM, Italija (1. mjesto Trofej Poreč, biciklist Jakub Marczenko)

Equipo Kern Pharma, Španjolska (2. mjesto Trofej Umag, biciklist Sanz Unzue Enrique)

Organizator sve tri biciklističke utrke je BK Meridiana Kamen Team iz Pazina. Utrke se pod vodstvom Ivice Gržinića, sportskog direktora Istrian Spring Trophiesa, održavaju između 9 i 22 godine.

Biciklisti po Istri – Istrian Spring Trophy 2021

NACIONALNI STOŽER Mjere će se produžiti, Beroš: Sljedeći tjedni su ključni

Istarski stožer: Antigensko testiranje za Sloveniju u subotu u tri grada