in

Izložba “Dizajn sa šterne” Studija Sonda iz Vižinade u Zagrebu od 25. travnja

Kreativci iz Studija Sonda

U četvrtak, 25. travnja, u 19 sati u zagrebačkoj galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva otvara se izložba dizajnerskog studija Sonda iz Vižinade pod naslovom „Dizajn sa šterne“. Izložba će predstaviti pregled djelovanja Studija Sonda kroz izbor dizajnerskih radova nastalih u proteklih 15 godina.

Osmišljavan u osami, daleko od vreve velikih centara, za klijente u rasponu od lokalnih do internacionalnih, Sondin dizajn inspiriran je sposobnošću dizajniranih predmeta da kreiraju nova značenja i nove priče, a usmjeren je na interakciju, istraživanje, otvaranje nepoznatih rakursa na poznate stvari, na stvaranje novih veza između predmeta, ideja, pojedinaca i zajednica. Kustos izložbe je Marko Golub.

Izložba putem originalnih predmeta, vizualne dokumentacije i tekstova predstavlja najvažnije Sondine projekte od 2004. do danas, počevši od pokretanja i uređivanja časopisa/informatora Sonda, preko višegodišnjih suradnji sa Sajmom rabljenih knjiga BOOKtiga, Festivalom ljubavi i erotike Casanova, Pulskim filmskim festivalom i slovenskom tvornicom sportske opreme Elan; ambalaža i vizualnih identiteta proizvoda (vina Piquentum, Studena, Radenska); oblikovanja brojnih knjiga i publikacija, pa do pokretanja Kreativnog centra u Vižinadi.

Mnogi od Sondinih radova na izložbi nagrađeni su važnim domaćim i međunarodnim strukovnim nagradama i priznanjima.

„Dizajn sa šterne“ druga je samostalna izložba Studija Sonda u HDD-u (izložba Sonda Live in Zagreb održana je 2011.), ali prva uopće koja retrospektivno sagledava cjelinu njihovog dizajnerskog djelovanja.

„Dizajn sa šterne“ može se razgledati do 14. svibnja.

Realizaciju izložbe podržali su Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za kulturu Grada Zagreba. Program HDD galerije sufinanciran je sredstvima Zaklade Kultura nova.

Otvorena porečka Profutura – Glavnu nagradu osvojio MANUEL KOZLOVIĆ

Pince za sve umirovljenike Tara i Vabrige