in

KAŠTELIR dobio prvu mini pivovaru – Otkrijte fine okuse Castellane Kaštelirke, Bjonde, Školara i Školarke

Castellana - prva kaštelirska bira - Foto Tanja Kocijančić

Kaštelir je postao bogatiji za malu craft pivovaru brenda Castellana. Službeno je počela s radom danas, 2. srpnja, na adresi Kaštelir 71, nedaleko župne crkve na Placu u centru mjesta.

Radno vrijeme je od četvrtka do nedjelje od 12 do 15 sati i od 17 do 23 sata.

Castellana – prva kaštelirska bira – Foto Tanja Kocijančić

Pivovara nosi naziv Castellana Craft Beer. U sklopu nje uređen je ugostiteljski lokal u kojem se mogu degustirati njihova domaća kaštelirska piva uz hladna predjela, gurmanske sendviče koji prigodno nose nazive zaseoka na području Kaštelira, te kolači. Spomenimo da se kruh odnosno talijanska pogača focaccia pravi od kvasca njihovog piva, što mu daje poseban okus, a uz to se odlično slažu domaći pršut i drugi suhomesnati proizvodi ili ostale kombinacije u gurmanskim sendvičima.

Sve to domaćini prave sami u kuhinji lijepo uređenog lokala u duhu istarske arhitekture koji može primiti do tridesetak osoba, a u planu je dodatno obogatiti jelovnik s još nekoliko delicija od proizvoda lokalnih poljoprivrednika.

Castellana – prva kaštelirska bira – Tina i Gabriele – Foto Tanja Kocijančić

Mini pivovaru koja će značajno obogatiti već raznovrsnu turističku ponudu otvorili su supružnici Tina Kovač i Gabriele De Faveri, koji su se zajedno odlučili na ovaj poduzetnički pothvat tako što su uredili staru konobu u kojoj se nekoć pravilo i čuvalo vino. Dio tog prostora bračni par uz puno uloženog truda uredio je u malu pivovaru iz koje će mjesečno izlaziti od 2.000 do 2.500 litara piva za početak, a drugi dio služi za degustaciju. Osim unutarnjeg dijela gosti mogu sjediti na lijepoj terasi uz bazen, u potpunoj seoskoj idili.

Proizvode četiri vrste piva a nazivi su strogo lokalni pa stoga još i vrjedniji  – Kaštelirka, Školarka, Školar i Bjonda. Svi nazivi vezani su za Tinu, koja je rođena u Kašteliru, dok je njen suprug Talijan. Gabriele isto vuče korijene iz Kaštelira jer mu je mama rodom iz Valentića. Najposebnija bira svakako je Školarka koja se pravi od ponešto drugačijeg kvasca.

A među sastojcima je i ječam koji baš uzgajaju Tina i Gabriele na pola hektara zemlje u Kašteliru. U proizvodnji, kažu nam Tina i Gabriele, koriste isključivo prirodne i visokokvalitetne sastojke, a fokusirali su se na kvalitetu, ne na kvantitetu. Stoga će se za početak njihova craft bira moći kušati samo u njihovom lokalu.

A zašto Castellana nosi baš takve nazive i što ih još veže za obitelji Tine i Gabrielea otkrijte kada ih budete posjetili, jer cijeli je ovaj projekt jako lijepa obiteljska priča koju će vam uvijek ljubazni domaćini rado ispričati.

Budući da su mjesta ograničena za rezervaciju mjesta u lokalu nazovite na 098 998 1742.

Pronađite ih i saznajte više detalja i na Facebooku Castellane na

https://www.facebook.com/castellanacraftbeer

Foto Tanja Kocijančić

Foto Tanja Kocijančić
Castellana – prva kaštelirska bira – Foto Tanja Kocijančić
Castellana – prva kaštelirska bira – Foto Tanja Kocijančić

Istarski stožer poziva na cijepljenje: Donosimo raspored od 5. srpnja po mjestima i gradovima

MARČANA: Općina daruje svoje odlične učenike