in

LOVREČEVA u Sv. Lovreču: Anti-stand up show, degustacija lokalnih delicija, koncert i kviz

Općina Sveti Lovreč idućeg tjedna slavi Lovrečevu, dan svog nebeskog zaštitnika svetoga Lovre. Proslava Lovrečeve stoljetna je tradicija ovog pitoresknog mjestašca, a ta će se tradicija nastaviti uz prigodni višednevni kulturno-umjetnički, zabavni i sportski program.

Na sam dan Lovrečeve, u utorak, 10. kolovoza i s početkom u 20 sati, u galeriji „Placa“ otvorit će se izložba fotografija u sklopu natječaja pod nazivom „Veselo“, kada će se odviti i proglašenje pobjednika spomenutog natječaja. Organizator tog natječaja već je nadaleko poznati Klub Amaterske Fotografije iz Svetog Lovreča.

Sat vremena kasnije program se nastavlja u istom, veselom tonu te će tako na trgu Placa Lovrečane i njihove goste do suza nasmijati glazbenik i komičar Zoran Todorović, poznatiji kao Todor. U svom će takozvanom anti-stand up showu nazvanom „Istra nam materina!“ urnebesnim nastupom ogoliti probleme, ali i komične situacije u svakidašnjici istarskeg čovika.

Idućeg dana, u srijedu, 11. kolovoza, u 19 sati na rasporedu je drugo izdanje manifestacije „Gušti Lovreča“ / „A Taste of Lovreč“. Za posjetitelje je to prilika da svim osjetilima spoznaju čari, okuse, opipe, mirise i zvukove Lovreštine. Moći će se degustirati vina, rakije i likeri, maslinovo ulje, suhomesnati proizvodi, kao i uživati u lavandi te rukotvorinama.

Nije se zaboravilo ni na osjet zvuka, tako da će istu večer prigodan koncert održati limena glazba KUD-a Matka Laginje Sveti Lovreč, inače najdugovječnija limena glazba u Istri, te bend Lega.

Proslava Lovrečeve završava se u četvrtak, 12. kolovoza, kada će slikoviti trg Placa još jednom biti kulisa zanimljivog događanja, a ovog puta riječ je o Ultimativnom istrijanskom kvizu.

Stoga se ovim putem pozivaju svi zainteresirani kvizoljupci da sudjeluju u kvizu, u kojem će se pokriti aspekti iz kulture, glazbe, povijesti, gastronomije, zemljopisa i sporta Istre. Kako bi se podignuo i pojačao natjecateljski duh, Općina Sveti Lovreč osigurala je vrijedne i bogate nagrade za pobjednike.

Što se same prijave na kviz tiče, u ekipi može biti do 3 osobe, a prijaviti se možete do 12. kolovoza do 12 sati  na e-mail kvizsvetilovrec@gmail.com. Za dobru atmosferu za vrijeme i nakon kviza pobrinut će se rock duo Rockada. Ultimativni istrijanski kviz započet će u 21 sat.

Sva navedena događanja odvit će se u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite.

10.08.2021.

– 20h – otvaranje izložbe i proglašenje pobjednika fotografskog natječaja “Veselo” Kluba amaterske fotografije Sveti Lovreč, Galerija “Placa”

– 21h – Zoran Todorović Todor: anti stand-up nastup “Istra nam materina”, trg Placa

 11.08.2021.

– 19h – “Gušti Lovreča / A Taste of Lovreč”, trg Placa

 – 20h – nastup limene glazbe KUD-a Matka Laginje Sveti Lovreč trg Placa

12.08.2021.

– 21h – Ultimativni istrijanski kviz + duo Rockada, trg Placa

POREČ: Radionica o hrabrosti na druženju “Prije mora do Marafora”

Istra u utorak: Sve brojke su porasle. Imamo sedam novozaraženih