in

LOVREČEVA u Sv. Lovreču – Pogledajte bogati program: Od sporta i glazbe do kviza i komedije

Općina Sveti Lovreč idućeg tjedna slavi Lovrečevu, dan svog nebeskog zaštitnika svetoga Lovre. Proslava Lovrečeve stoljetna je tradicija ovog pitoresknog mjestašca, a ta će se tradicija nastaviti uz prigodni višednevni kulturno-umjetnički, zabavni i sportski program. Dinamična uvertira u takozvani “produženi vikend u Svetom Lovreču” bit će dva sportska događaja.

U školskoj dvorani Osnovne škole Joakima Rakovca tako će se u nedjelju 8. kolovoza održati interni turnir odbojkaškog kluba Sveti Lovreč, gdje će nastupiti nekoliko uzrasta. Istog dana, u blizini spomen mjesta Rušnjak lovrečka će lovačka udruga “Srna” održati turnir u gađanju glinenih golubova.

Na sam dan Lovrečeve, u utorak, 10. kolovoza i s početkom u 20 sati, u galeriji „Placa“ otvorit će se izložba fotografija u sklopu natječaja pod nazivom „Veselo“, kada će se odviti i proglašenje pobjednika spomenutog natječaja.

Organizator tog natječaja već je nadaleko poznati Klub Amaterske Fotografije iz Svetog Lovreča.

Sat vremena kasnije program se nastavlja u istom, veselom tonu te će tako na trgu Placa Lovrečane i njihove goste do suza nasmijati glazbenik i komičar Zoran Todorović, poznatiji kao Todor. U svom će takozvanom anti-stand up showu nazvanom „Istra nam materina!“ urnebesnim nastupom ogoliti probleme, ali i komične situacije u svakidašnjici istarskeg čovika.

Idućeg dana, u srijedu, 11. kolovoza, na rasporedu je drugo izdanje manifestacije „Gušti Lovreča“. Za posjetitelje je to prilika da svim osjetilima spoznaju čari, okuse, opipe, mirise i zvukove Lovreštine.

Podsjetimo, Gušti Lovreča održali su se prvi put 28. srpnja i tada su OPG-ovi, obrti i udruge s područja Lovreštine promovirali i prezentirali svoje proizvode i plodove rada. Kao i tada, i 11. kolovoza s početkom u 19 sati na trgu Placa moći će se tako degustirati vina, rakije i likeri, maslinovo ulje, suhomesnati proizvodi, kao i uživati u lavandi te rukotvorinama.

Nije se zaboravilo ni na osjet zvuka, tako da će istu večer prigodan koncert održati limena glazba KUD-a Matka Laginje Sveti Lovreč, inače najdugovječnija limena glazba u Istri, te bend Lega. Proslava Lovrečeve završava se u četvrtak, 12. kolovoza, kada će slikoviti trg Placa još jednom biti kulisa zanimljivog događanja, a ovog puta riječ je o Ultimativnom istrijanskom kvizu. Stoga se ovim putem pozivaju svi zainteresirani kvizoljupci da sudjeluju u kvizu, u kojem će se pokriti aspekti iz kulture, glazbe, povijesti, gastronomije, zemljopisa i sporta Istre.

Kako bi se podignuo i pojačao natjecateljski duh, Općina Sveti Lovreč osigurala je vrijedne i bogate nagrade za pobjednike. Što se same prijave na kviz tiče, u ekipi može biti do 3 osobe, a prijaviti se možete do 12. kolovoza do 12 sati  na e-mail kvizsvetilovrec@gmail.com.

Za dobru atmosferu za vrijeme i nakon kviza pobrinut će se rock duo Rockada. Ultimativni istrijanski kviz započet će u 21 sat.

Sva navedena događanja odvijat će se u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite.

Raspored događanja: 08.08.2021. – 10h – interni turnir odbojkaškog kluba Sveti Lovreč,

                                                                   školska dvorana u Svetom Lovreču

                                                       – 10h – interni turnir u gađanju golubova lovrečke lovačke udruge

                                                                   “Srna”, gađalište na Rušnjaku

                                10.08.2021. – 20h – otvaranje izložbe i proglašenje pobjednika fotografskog                                                                 natječaja “Veselo” Kluba amaterske fotografije Sveti                                                                       Lovreč, Galerija “Placa”

                                                       – 21h – Zoran Todorović Todor: anti stand-up nastup “Istra

                                                                    nam materina”, trg Placa

                                   11.08.2021. – 19h – “Gušti Lovreča / A Taste of Lovreč”, trg Placa

                                                       – 20h – nastup limene glazbe KUD-a Matka Laginje Sveti Lovreč

                                                                   trg Placa

                                   12.08.2021. – 21h – Ultimativni istrijanski kviz + duo Rockada, trg Placa

NOVIGRAD obilježio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

BUJE: Dennis Fantina priredit će pravi talijanski show s bendom Magazzino Commerciale