in

MOMBAO LIVE u Parku skulpture Marušići – Performans mističnog rituala elektroničkog rocka

Foto Federica Giacomazzi

U srijedu, 13. srpnja, u 20.30 sati u PArku skulpture Marušići kod Buja održat če se performans pod nazivom Mombao Live uz besplatan ulaz.
To je zapravo koncert – performans dvojice izvođača (Damon Arabsolgar i Anselmo Luisi) koji originalne pjesme miješaju s folk pjesmama iz raznih kultura i aranžiraju ih u ključu elektroničkog rocka, kao da se DFA iz New Yorka preselila u Teheran, upijajući sazvučja Srednjega istoka. Performans se odvija u sredini dvorane, s dvojicom glazbenika okruženih publikom koji su pokriveni glinom i bojom za tijelo.
Performans rezultira mističnim ritualom elektroničkog rocka kad publika iz stanja vrlo koncentriranog slušanja prelazi u stanje oslobađajućeg plesa. Mombao su sudjelovali na XFactoru 2021. i prošli audiciju, bootcamp te home visit. Sadržaj poruke koju prenose i umješnost dvojice umjetnika takvi su da se performans uživo može kontekstualizirati na različitim, ne nužno glazbenim lokacijama kao što su to klub ili auditorijum, javljaju iz Pučkog otvorenog učilišta Buje.

Foto Hrvatska udruga hotelijera - Ministrica i Ostojić u Poreču

Hotelijeri s ministricom u Poreču: Na turističku sezonu treba gledati bez euforije

Foto Istarska županija

Dugotrajna suša: Prati se situacija s vodoopskrbom u Istri jer je sustav preopterećen