in

Nove mjere istarskog Stožera za groblja, Sve svete i Dušni dan

Dino Kozlevac/Foto Hanza Media

S obzirom na nadolazeće blagdane Svih svetih i Dušnog dana očekuje se veliki broj građana u posjetu grobljima u narednim danima.

Epidemiološka situacija na području Istarske županije i u okruženju nije povoljna te ima trend pogoršanja. Kako bismo sveli na minimum rizik od zaraze bolešću COVID-19, Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je odluku o mjerama koje je potrebno poduzeti:

  1. pozivaju se građani da posjete grobljima obavljaju tijekom cijelog tjedna uoči blagdana
  2. mole se starije osobe da se suzdržavaju od dolazaka na groblje, osobito u nedjelju, 1. studenog 2020. godine
  3. mise na grobljima održavat će se u skladu s uputama i preporukama za vjerske obrede na otvorenom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kod kojih je obavezna fizička distanca od 1,5 metara i nošenje zaštitne maske.

Sukladno novoj Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 25. listopada 2020. godine o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja – obavezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski prilikom ulaska i boravka na grobljima.

Mole se župnici da informiraju vjernike o nužnoj potrebi poštivanja mjera, priopćio je istarski Stožer civilne zaštite 26. listopada.

POREČ: Policija ga zatekla odmah nakon provale u kuću

Istarski Stožer – Obavijest za organizatore manifestacija i javnih okupljanja