in

NOVIGRAD: MOVIE NIGHTS – Filmsko druženje pod zvijezdama u CMIK-u s četiri velika hita

Filmsko druženje pod zvijezdama u novigradskom CMIK-u!

Druženje s filmom u novigradskom CMIK-u nastavlja se i u ljetnim mjesecima, s time da se tijekom srpnja i kolovoza projekcije umjesto u kino-dvorani održavaju pod vedrim nebom, u ljetnom kinu CMIK-a, pod nazivom Movie Nights. 

Ljetno kino - Foto CMIK - Sebastijan Skoko
Ljetno kino – Foto CMIK – Sebastijan Skoko

Ljubitelje filma očekuju tako dvije projekcije u srpnju i dvije u kolovozu, a dan za ljetno kino je – petak. Odabir naslova pao je na filmske hitove iz proteklih nekoliko godina inspirirane glazbom i velikim imenima svjetske glazbene scene, pa će ova druženja sa sedmom umjetnošću pod vedrim nebom, osim filmskog biti i poseban glazbeni doživljaj.

Movie Nights će 7. srpnja otvoriti veliki filmski hit s kraja prošle godine, biografski film o životu glazbene dive, neokrunjene kraljice popa, Whitney Houston, nazvan po jednom od njezinih najvećih hitova – „I wanna dance with somebody“.

Slijedi potom 21. srpnja filmsko-glazbena poslastica „Elvis“, glazbena drama o životu kralja rock’n’rolla, kojeg je odlično utjelovio (i sve glazbene numere osobno otpjevao!), mladi i talentirani američki glumac Austin Butler, uz kojega je u filmu u ulozi Elvisova menadžera briljirao i iskusni Tom Hanks.   

Kolovoz (4. 8.) pak donosi romantičnu glazbenu dramu iz 2018. godine, „A star is born“ / „Zvijezda je rođena“, u kojoj okorjeli country glazbenik Jack Maine (Bradley Cooper), otkriva i zaljubljuje se u mladu pjevačicu Ally (Lady Gaga). Film je popraćen odličnim soundtrackom, čiji je album prodan u više od šest milijuna primjeraka, dok je naslovna pjesma Shallow jedan od najprodavanijih singlova svih vremena te pjesma za koju je Lady Gaga zaslužila filmsku nagradu Oskar.

I drugi film u kolovozu (18. 8.), „Bohemian rhapsody“, ovjenčan je s čak četiri prestižna kipića. O uspješnosti svjedoči i podatak kako je među rijetkim filmovima koji su zaradili više od milijardu dolara u kinima diljem svijeta! Riječ je o glazbenom biografskom filmu, u potpunosti posvećenom nevjerojatnoj karijeri grupe Queen, ali i legendarnog i nikada prežaljenog pjevača Freddieja Mercuryja, kojega je dojmljivo utjelovio Rami Malek, priskrbivši si za to Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu 2019. godine.

Dodajmo kako je početak svih projekcija u 21:15 te kako se ulaznice mogu kupiti u pretprodaji putem interneta na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr, ili na blagajni CMIK-a sat vremena prije projekcija. Pokrovitelj novigradskog filmskog druženja pod zvijezdama je tamošnja Turistička zajednica.

Foto Općina Kaštelir-Labinci

KAŠTELIR-LABINCI: Postavljena i druga kamera za mjerenje brzine

Foto Istarska županija

Istarska županija: Više od 110 tisuća eura za projekte iz zdravstva i socijalne skrbi