in

NOVIGRAD: Ovog tjedna koncert „Amazing Gospel Christmas!“, balet Orašar, kazališna predstava i film za djecu

Foto CMIK Novigrad 2023.

Nakon što je proteklog vikenda u novigradskom CMIK-u održan trodnevni božićni sajam Prosinačke radosti, ovoga tjedna nastavljaju se brojni sadržaji za djecu i odrasle.  

Foto CMIK Novigrad - Plesni centar Carlotta Grisi Umag
Foto CMIK Novigrad – Plesni centar Carlotta Grisi Umag

U utorak 19. prosinca od 18 sati novigradska amaterska dramska skupina iz udruge UPKA Error pripremila je predstavu za djecu Božićno čudovište doktora Frankensteina, a nakon predstave mališane očekuje i tombola s brojnim nagradama. Ulaz je slobodan.

U srijedu 20. prosinca od 18 sati u CMIK-u će se od 18 sati održati prigodno blagdansko druženje novigradskih umirovljenika, u organizaciji Grada Novigrada-Cittanova i CMIK-a. Za zabavu i glazbu za ples pobrinut će se Goran Griff, pa su svi novigradski „penzići“ pozvani da u dobrom društvu i raspoloženju obilježe kraj još jedne godine. 

Veliki božićni koncert pod nazivom „Amazing Gospel Christmas!“ na programu je u četvrtak 21. prosinca od 19:30. Publika će tom prigodom uživati u prigodnim melodijama Pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan iz Rijeke, entuzijastične skupine talentiranih mladih ljudi pod dirigentskom palicom Doris Kovačić. Zbor Josip Kaplan inače je pobjednik HTV-ova natjecateljskog showa Do posljednjeg zbora te aktualni nositelj prestižne titule najboljeg hrvatskog pjevačkog zbora, koju su osvojili na Susretu hrvatskih zborova održanom u listopadu upravo u Novigradu. Očekuje vas večer prepuna predivnih glazbenih trenutaka i emocija, zato obavezno dođite i uživajte!

Petak od 18 sati donosi filmsku projekciju obiteljskog animiranog filma Medino božićno čudo, dražesnu božićnu priču u kojoj će medvjedić naučiti kako pravo bogatstvo leži u našim srcima, a prava čarolija blagdana dolazi kroz ljubav i zajedništvo s prijateljima i obitelji. 

U subotu od 18 sati na pozornicu CMIK-a stiže baletna predstava Orašar, u izvođenju Plesnog centra Carlotta Grisi iz Umaga i nekolicine gostiju, među kojima su i prvaci Baleta HNK-a Zagreb Natalia Kosovac i Pavel Savin. Režiju i koreografiju potpisuje primabalerina i baletna pedagoginja Mirna Sporiš. Ulaz je slobodan, rezervacije mjesta nisu potrebne. 
Ulaznice za koncert „Amazing Gospel Christmas!“ i kino-projekciju u pretprodaji su dostupne na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr, a možete ih kupiti na blagajni dvorane sat vremena prije koncerta odnosno projekcije filma. Više informacija o programima CMIK-a možete pronaći na njihovoj Facebook stranici. Programi CMIK-a ostvareni su sredstvima Grada Novigrada-Cittanova.        

Foto Pučko otvoreno učilište Poreč

U Poreču održano predstavljanje druge knjige Tornaj se doma – Torna casa Tajane Reznić Brenko

Foto Grad Poreč - PEtar Brajković na prijemu u Gradu Poreču

U POREČU prijem za Petra Brajkovića, brončanog na svjetskoj Prirodoslovnoj olimpijadi