in

NOVIGRAD: Ovog tjedna Stand up Vlatka Štampara, Brzi i žestoki 10 i Dani hrvatskog filma

Tjedni pregled događanja u novigradskom CMIK-u započinjemo s jednom odličnom vijesti za ljubitelje zdravog smijeha i dobrog humora: u četvrtak 18. svibnja od 20 sati u CMIK-u gostuje omiljeni hrvatski stand-up komičar Vlatko Štampar. Ovoga puta nasmijat će vas do suza sa svojom predstavom Zabezeknut. Zašto Zabezeknut? Sam Vlatko veli: „Zato jer vas želim zabezeknuti. Stvarima koje su me zabezeknule. Želim vas kao i do sad – nasmijati, zabaviti, šokirati, iznenaditi… I jer je zabavna riječ. Malo koja riječ zvuči k’o muha koja je zapela u žaluzinama. Rekao sam to na glas, jel’ tak?“ .

Ulaznice u pretprodaji potražite online u sustavu mojekarte.hr te na prodajnim mjestima u Novigradu: Knjižara Libar i Cici sport bar, a na dan predstave na blagajni CMIK-a od 19 sati.      

Što se redovitog kino-programa tiče, u petak 19. svibnja u 20 sati na platno CMIK-a stiže nestrpljivo očekivani deseti nastavak filmske franšize Brzi i žestoki, prava poslastica za ljubitelje filmske akcije, spektakularnih scenskih efekata i automobilističkih uzbuđenja.

Posebno pak treba izdvojiti filmski program koji će se pod nazivom Mjesec našeg filma održati u kinima diljem Hrvatske, a po prvi puta u njemu će sudjelovati i CMIK. Program posvećen promociji hrvatskog filma realizira se u suradnji s HAVC-om, a CMIK će se u ovu inicijativu uključiti s projekcijama kratkih, animiranih, dokumentarnih i igranih hrvatskih filmova u periodu od 20. do 23. svibnja. U subotu 20. svibnja od 18 sati na rasporedu su tako kratki film Ježeva kuća i film za djecu Moj dida je pao s Marsa, dok u 20 sati slijedi projekcija filma Narodni heroj Ljiljan Vidić. Sutradan od 20 sati može se pogledati film Ljudožder vegetarijanac, a 22. svibnja od 20 sati kratki film Arka te nagrađivani igrano-dokumentarni film Dnevnik Diane Budisavljević. Posljednjeg dana ciklusa, 23. svibnja, od 20 sati, na rasporedu je kratki film Njemački inat te dokumentarac Moj život bez zraka. Ulaz na sve ove projekcije je slobodan.

Ulaznice u pretprodaji za programe koji se održavaju uz naplatu ulaznica potražite online na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr ili na blagajni CMIK-a sat vremena prije predstave odnosno kino-projekcije

Više informacija o programima CMIK-a možete pronaći na njihovoj Facebook stranici. Programi CMIK-a ostvareni su sredstvima Grada Novigrada-Cittanova.            

Marko Horvat

Marko Horvat iz porečkih Maximvsa odličan na austrijskom polu-ironmanu

Foto Stolnoteniski klub Vrsar

VRSAR: Stolnotenisačice ostvarile povijesni rezultat u Kupu Hrvatske