in

NOVIGRAD: Ovog tjedna u CMIKU-u Korado Korlević, kino hitovi i koncert Lavande

Korado Korlević u CMIK-u

I ovoga tjedna u novigradskom CMIK-u, Centru za manifestacije i kulturu, očekuju vas zanimljiva događanja! Predavanje Korada Korlevića, kino program četvrtkom i petkom, koncert zbora Lavanda

U srijedu 16. studenog od 20 sati održat će se multimedijalno znanstveno-popularno predavanje uvijek zanimljivog i intrigantnog Korada Korlevića, poznatog edukatora, astronoma i voditelja višnjanske zvjezdarnice, u čijem ćemo se društvu ovoga puta zapitati i doznati „Kome pripada budućnost?“. Ulaz je besplatan, a pokrovitelj programa je novigradska Turistička zajednica.

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 17. studenog će se u kinima diljem Hrvatske, pa tako i u Novigradu, premijerno prikazati film Šesti autobus, novi hrvatski film o stradanju Vukovara, njegovih žitelja i branitelja, koji je uspješno debitirao ovoga ljeta na Pula film festivalu. Redatelj filma je Eduard Galić, a u naslovnim ulogama su Zala Đurić, Toni Gojanović i Arnaud Humbert.

Zbor Lavanda iz Novigrada
Zbor Lavanda iz Novigrada

Petak je i dalje dan za obiteljski odlazak u kino, kada su na repertoaru animirani filmovi te dječji i obiteljski filmovi, početak projekcija je u 19 sati, a cijena ulaznice je 20 kuna, dakle niža no za ostale kino projekcije. Ovoga petka, 18. studenog, CMIK će „okupirati“ Otpisanci, slatke, krznene životinje u obliku krafne koje žive na Galapagosu. Dvoje takvih ljupkih stvorenja, brat i sestra Op i Ed, igrom slučaja krenu na put kroz vrijeme, od 1835. pa sve do sadašnjosti. Otkrivaju sva čuda modernog svijeta, ali i jednu za njih šokantnu vijest!

U subotu 19. studenog će u CMIK-u svoj središnji godišnji koncert pod nazivom Boje Lavande održati novigradski pjevački zbor Lavanda. Zborašice će nastupiti pod ravnanjem svog maestra Branislava Ostojića, a bit će tu i glazbeni gosti:  tročlana muška pjevačka skupina iz Kopra, Duo Parentium iz Poreča te gitarista Duško Tešič, također iz Poreča. Početak koncerta je u 18 sati, ulaz je besplatan.

Više informacija o programima CMIK-a možete pronaći na njihovoj Facebook stranici, a ulaznice za kino projekcije dostupne su online na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr, odnosno na blagajni dvorane sat vremena prije početka projekcije.                     

Foto Gradska knjižnica Poreč

Predstavljena POZICA: Najbolji radovi učenica iz Tara i Poreča

Novigradu srebro i bronca na turniru u Umagu