in

NOVIGRAD: Travanj u CMIK-u uz bogat kino program, Dan planeta Zemlje i Korada Korlevića

Foto CMIK Novigrad - kino program u travnju 2023.

Travanj u CMIK-u ponovo donosi bogat i raznovrstan filmski program, u ovoj novigradskoj ustanovi za manifestacije i kulturu prigodno će obilježiti i Dan planeta Zemlje 22. travnja, a tu je i nastavak druženja s Koradom Korlevićem, program pod nazivom Srijedom s Koradom.

Foto CMIK Novigrad - kino program u travnju 2023.
Foto CMIK Novigrad – kino program u travnju 2023.

Što se filmskog programa tiče otvara ga 6. travnja u 20 sati dvostrukim Oscarom nagrađeni film Kit (The Whale), drama o povučenom učitelju engleskog, ozbiljno pretilom, koji se bori sa zdravstvenim problemima te se pokušava ponovno povezati sa svojom otuđenom sedamnaestogodišnjom kćeri. Nju i njezinu majku ostavio je prije mnogo godina, zbog veze s muškarcem. Za naslovnu ulogu odlični Brendan Fraser osvojio je Oscara, a prestižni zlatni kipić filmu je pripao i za šminku i frizuru.

U tjednu prije Uskrsa, 7. travnja od 19 sati, najmlađu filmsku publiku zasigurno će obradovati dugometražna animirana ekranizacija jednog od najpopularnijih junaka video igrica svih vremena, Super Marija. Iz Nintenda i Illuminationa dolazi ovaj novi animirani film, inspiriran svijetom iz popularne igrice, na kojoj su odrastale mnoge generacije, pa će film nedvojbeno biti jedan od najvećih hitova 2023. godine.

Foto CMIK Novigrad - kino program u travnju 2023.
Foto CMIK Novigrad

U nastavku travnja kino-program četvrtkom donosi sportsku dramu Creed III, treći dio poznate boksačke franšize (13. 4. / 20h), zatim još jednu ekranizaciju poznate priče o francuskim mušketirima, povijesno- avanturistički film Tri mušketira: D’artagnan (20. 4. / 20h), te znanstveno-fantastičnu akciju uz poznato glumačko ime, Adama Drivera, film pod nazivom 65 (27. 4. / 20h).

Petkom, na Obiteljski dan, kada su cijene ulaznica u CMIK-u niže no u redovitoj prodaji, nakon Super Marija slijedi 14. travnja u 19 sati hrvatski film za djecu, ali i cijelu obitelj, Dnevnik Pauline P.. Priča je to o istoimenoj filmskoj junakinji, snažnoj, emotivnoj i duhovitoj protagonistici ovoga filma, u kojem unutar školske godine pratimo njezine avanture u razredu i kod kuće te sve probleme koje ona uspješno savladava. Film se temelji na Paulininom dnevniku, a ona iz kritičke perspektive i uz komične situacije govori o svojim problemima u prijateljstvu, ljubavi i obitelji. Nakon knjige i kazališne predstave Paulina P. stigla je tako i na filmsko platno, a već u prvih 10-ak dana prikazivanja film je pogledalo preko 30.000 gledatelja i gledateljica svih uzrasta u kinima diljem Hrvatske, što je drugo najbolje kino otvaranje filma za mlade nakon Šegrta Hlapića, 2013. godine. Svakako preporuka za obiteljski odlazak u kino!

Obiteljski dan u CMIK-u u travnju još donosi crtić Medo sa sjevera: Obiteljsko putovanje (21. 4. / 19h) te nadahnutu animiranu priču Mavka: Čuvarica šume, dugo očekivani dugometražni uradak ukrajinske škole animiranog filma (28. 4. / 19h).

Foto CMIK Novigrad - kino program u travnju 2023.
Foto CMIK Novigrad – kino program u travnju 2023.

Podsjećamo kako se ulaznice za kino projekcije mogu kupiti online na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr ili na blagajni CMIK-a sat vremena prije početka projekcije.            

U CMIK-u će 22. travnja prigodno obilježiti Dan planeta Zemlje. Za mlađu publiku pripremili su ekološko-edukativnu predstavu Recikloman spašava budućnost pulskog Teatra Naranča od 18 sati, dok u 20 sati slijedi projekcija dokumentarnog filma Greta (I am Greta), o najpoznatijoj svjetskoj ekološkoj aktivistici, Greti Thunberg. Ulaz na oba programa je slobodan.          

U travnju se posljednje srijede u mjesecu, 26. 4. od 19:30, nastavlja i druženje s Koradom Korlevićem pod nazivom Srijedom s Koradom, uz slobodan ulaz. 

Više informacija o programima CMIK-a možete pronaći na njihovoj Facebook stranici. Programi CMIK-a ostvareni su sredstvima Grada Novigrada-Cittanova.

Foto Vinistra - Merlo de Graia

VINISTRA 29. put u Poreču početkom svibnja: Fantastična vina i rekordi na 14. Svijetu malvazija

oleum olivarum

OLEUM OLIVARUM u Krasici: TZ Buje poziva izlagače da se prijave