in

NOVIGRAD – Zimski školski praznici u CMIK-u: Od društvenih igara i kreativnih radionica do kina i kazališta

Foto CMIK Novigrad

Ususret predstojećim zimskim školskim praznicima u novigradskom CMIK-u pripremili su cijeli tjedan raznovrsnih sadržaja i aktivnosti namijenjenih osnovnoškolcima. U vremenu od 10 do 14 sati u maloj dvorani CMIK-a bit će uređen prostor za druženje uz stolne društvene igre. Čovječe ne ljuti se, domino, kartaške igre poput Una i Crnog Petra, samo su neke od popularnih društvenih igara koje za koje novije generacije djece možda i ne znaju, a s kojima će sada imati priliku upoznati se i na zabavan način uz njih provesti dio dana u vrijeme praznika. 

Foto CMIK Novigrad
Foto CMIK Novigrad

U ponedjeljak, srijedu i petak od 11 do 13 sati u suradnji s animacijskim timom pulskog Žutog kišobrana priprema se sadržaj koji će klince od 6 do 11 godina i dodatno animirati. Riječ je o zanimljivim interaktivnim radionicama pod zajedničkim nazivom Otkrij, Igraj, Recikliraj: Morske priče i znanstvena čuda, u znaku STEM-a, ribarske tradicije Novigrada i ekologije. U ponedjeljak 19. veljače na rasporedu je STEM radionica pod nazivom Dan – Čarobni svijet znanosti, u srijedu 21. veljače radionica Priča o Ribaru – Igra Upecaj me, a u petak 23. veljače radionica Kartonarije – Učimo o recikliranju. Radionice su besplatne, prethodne prijave nisu potrebne, a održavaju se u maloj sali CMIK-a. Prilika je to novigradskim mališanima da svoje zimske ferije iskoriste za vrijeme bez ekrana, uz dobru zabavu, kreativu i istraživanje, poručuju organizatori.

Osim sadržaja u prvom dijelu dana, u večernjim satima, od 18 sati, od utorka do petka, u ponudi su i kino projekcije te kazališna predstava za djecu. U utorak 20. veljače prikazuje se animirani film Super Mario Bros Film (promotivna cijena ulaznice od 2 eura), u srijedu 21. veljače kazališna predstava Tarzan pulskog Teatra Naranča (uz besplatan ulaz), u četvrtak 22. veljače tinejdžerski film Lisa Frankenstein (promotivna cijena ulaznice od 2 eura) te u petak 23. veljače animirani film Brzi i neustrašivi (Silk Road Rally).

Foto CMIK Novigrad
Foto CMIK Novigrad

Foto Grad Novigrad

INVESTICIJA U NOVIGRADU: Odlično napreduju radovi u povijesnoj jezgri

Foto OŠ Finida Poreč

POREČ: Finida ugostila županijsko natjecanje iz talijanskog jezika