in

Otvoren Sa(n)jam knjige u Puli s raznovrsnim programom sve do 15. prosinca

Sajam knjige/Foto Grad Pula

U Domu hrvatskih branitelja u Puli službeno je jučer otvoren 25. Sa(n)jam knjige u Istri koji će brojni ljubitelji knjige ove godine moći posjetiti sve do nedjelje, 15. prosinca.

Gotovo tristo domaćih i inozemnih gostiju, koje predvodi turski nobelovac Orhan Pamuk, sudjelovat će u više od sto programa među gotovo četrdeset tona knjiga i više od dvjesto pedeset nakladnika.

Tematska okosnica obljetničkog izdanja Sajma pod nazivom Gradovi u tijeku bavi se urbanim prostorom, a posebna pozornost posvećena je upravo gradu Puli.

„Prije 25 godina kada je sajam počinjao trebalo je imati viziju, vjeru, kreativnost i upornost pokazati da je knjiga šansa jer kroz kulturu možemo mijenjati društvo nabolje. Danas, nakon 25 godina možemo potvrditi da je sajam u tome i uspio. S početnih tisuću, ovu književnu manifestaciju danas posjećuje preko 60 tisuća posjetitelja među kojima i brojne nobelovce“, istaknuo je prilikom otvorenja pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Čestitkama se pridružio i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin, dok je direktorica Sajma Magdalena Vodopija među ostalim istaknula kako je Sajam u svojih 25 godina postojanja opravdao naziv najvećega autorskog Sajma u Hrvatskoj i široj regiji koji svake godine okuplja istaknute hrvatske, regionalne i inozemne nakladnike, književnike, književne agente, umjetnike, prevoditelje, znanstvenike i kulturologe.

Okupljenima se obratio državni tajnik Ministarstva kulture Ivica Poljičak, a čast da otvori ovogodišnji Sajam pripala je književniku Draganu Velikiću, nekadašnjem  pulskom gimnazijalcu i višestruko nagrađivanom piscu.

Cijeli program pogledajte na ww.sanjamknjige.hr.

Izvor Grad Pula

POREČ: Zbog radova na snazi privremena regulacija prometa u Vukovarskoj ulici

Valamar podržao rad Javne vatrogasne postrojbe Poreč