in

Ovog tjedna u Novigradu predavanje o rijeci Mirni, filmski spektakl Napoleon i festival Voci Nostre

Foto CMIK Novigrad

Ovoga tjedna u novigradskom CMIK-u publiku očekuje zanimljivo predavanje, dvije filmske projekcije i popularni dječji glazbeni festival.

Predavanje na temu „Rijeka Mirna kao dio europske ekološke mreže“ održat će 29. studenog od 19:30 dr. sc. Zrinka Mesić, stručnjakinja iz područja biologije i ekologije. Suorganizatori predavanja su Astronomsko društvo Višnjan i Znanstveno-edukacijski centar Višnjan. Ulaz je slobodan.  

Petak i subota uobičajeno su rezervirani za druženje s filmom. U petak 1. prosinca od 18 sati mališani će se zabaviti uz animirani film Inspektor Brk i zagonetni slučaj, a subota od 20 sati donosi na veliko platno CMIK-a epski akcijski spektakl Napoleon. Ovaj nestrpljivo očekivani film detaljno prikazuje uspon i pad legendarnog francuskog cara i vojskovođe, kojeg glumi dobitnik Oscara, odlični Joaquin Phoenix.

U nedjelju u 17 sati CMIK će ugostiti 52. izdanje Festivala dječje pjesme „Voci nostre“, na kojem će se kroz 15-ak pjesama predstaviti mali talentirani pjevači iz Zajednica Talijana iz hrvatskog i slovenskog dijela Istre. Organizator je Talijanska unija.  

Ulaznice za kino-projekcije u pretprodaji su dostupne na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr, a možete ih kupiti na blagajni dvorane sat vremena prije projekcije filma. Više informacija o programima CMIK-a možete pronaći na njihovoj Facebook stranici. Programi CMIK-a ostvareni su sredstvima Grada Novigrada-Cittanova.            

Foto Turistička zajednica Marčana - originalni handmade suveniri

Predstavljeni ručno rađeni suveniri marčanskog kraja

Foto Pučko otvoreno učilište Poreč

U Poreču besplatna baletna predstava Orašar Plesnog Centra Carlotta Grisi