in

Poduzetnički inkubator Poreč obilježava Europski tjedan održivog razvoja s 2 besplatne radionice

Porečki Poduzetnički inkubator uključio se u međunarodnu inicijativu obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja (ETOR). Ovogodišnji ETOR ponovno se fokusira na događaje i aktivnosti povezane s Globalnim ciljevima održivog razvoja (GCOR) u svrhu promoviranja i bolje vidljivosti. Također, inicijativa pruža platformu svima u Hrvatskoj koji već rade na promociji i provedbi ciljeva, ali i svima ostalima koji žele postati aktivniji i živjeti održiviji život.

Stoga će se Poreču će se održati dvije aktivnosti:

1. „Održivi razvoj za poljoprivrednike“ – prezentacija natječaja iz područja održivog razvoja, četvrtak 01.10.2020., Dom obrtnika Poreč, 17,00h

Prezentaciju će održati tvrtka Key consulting d.o.o., konzultantska tvrtka specijalizirana za savjetovanje u području europskih fondova i nacionalnih potpora, poslovnog savjetovanja, planiranja i upravljanja te savjetovanja u svezi s financiranjem. Prezentacija je namijenjena svim zainteresiranima, a posebice obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, obrtima registriranima za poljoprivrednu djelatnost, trgovačkim društvima za poljoprivrednu djelatnost, fizičkim i pravnim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednika.

2. „Održivi razvoj u upravljanju obiteljskim smještajem“, srijeda, 07.10.2020. Dom obrtnika Poreč, 13,00h Akademija za poduzetništvo, Pučko otvoreno učilište Varaždin, Lana Velimirović Vukalović i Nikolina Novinić
Kroz edukaciju će se obraditi 3 edukacijska modula:
1. Prava i obaveze privatnih iznajmljivača

a. porez na iznajmljivanje

b. plaćanje boravišne pristojbe i turističke članarine

c. porez na iznajmljivanje preko Bookinga- PDV identifikacijski broj

d. pisanje računa

e. popunjavanje knjige prometa

f. osiguranje gostiju i objekta

g. isticanje cjenika, knjige za podnošenje prigovora i kućnog reda
2. Trendovi u turizmu

a. storytelling

b. suradnja među dionicima u destinaciji 

c. pet friendly smještajni objekti

d. održivi turizam
3. Osnove digitalnog marketinga u turizmu

a. vodič za oglašavanje i brandiranje smještajnih objekata (kanali za oglašavanje, upravljanje društvenim mrežama, Google My Business, komunikacija s gostima, autentičnost komunikacije kod oglašavanja )

b. uloga fotografije kod oglašavanja (prezentacijska fotografija, content fotografija ).

Živimo u vrlo neizvjesnim vremenima. Odgovorno poslovanje u turizmu nije samo trend koji treba slijediti, već nam je i moralna obaveza. Kreiranje iznajmljivačke priče na kvalitetnim temeljima, u simbiozi s lokalnom zajednicom i poštujući destinaciju unutar koje se razvija, mora biti imperativ svih daljnjih ulaganja u turizam. Kroz edukaciju će se obraditi osnovna znanja koja su vam potrebna da biste postali uspješniji iznajmljivači ili se kvalitetnije pripremili za početak svoje održive turističke priče.

SVJETSKI DAN KAVE - Jeste li znali da je Primo Rovis rođen u Žminju? Lansirao je u Trstu poznati brend Cremcaffe

SVJETSKI DAN KAVE – Jeste li znali da je Primo Rovis rođen u Žminju? Lansirao je u Trstu poznati brend Cremcaffe

POREČ: „Maneštra od kazališta“ - predstava i još jedan dar za korisnike Doma za starije

Grad Poreč i ove godine umirovljenicima sufinancira dopunsko zdravstveno osiguranje