in

POREČ: Koncert za žlice i gitaru Cabaret u lapidariju Muzeja

Foto Teatar EXIT

U nedjelju, 4. srpnja, u 21 sat u lapidariju Muzeja održat će se sasvim drugačiji događaj -Cabaret – koncert za žlice i gitaru koji potpisuju Teatar EXIT I Kazalište Ulysses. Mentori koncerta su Rade Šerbedžija i Lenka Udovički, a igraju Nikola Nedić i Mario Jovev, javljaju iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Žlice & gitara dvojac su koji uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, otkačenog nastupa pomalo trubadurski pričaju o svome životu kroz uglazbljenu poeziju, a iza njihovog ludog i uvrnutog nastupa krije se poruka razuma. Svaka pjesma ima svoju priču i pozadinu i koliko god lepršavo i zabavno zvučale, svaka ima duboku poruku o svijetu u kojem živimo.

Radi se o autorskom projektu i angažiranoj predstavi u kojoj Mario Jovev i Nikola Nedić na iznimno duhovit i satiričan način progovaraju o problemima u društvu koji nas svakodnevno okružuju. Iako to rade dopadljivo i šarmantno, stihovi njihovih pjesama pogađaju u samu srž ozbiljnih problema kao što su korupcija, kriminal, kapitalizam i iseljavanje mladih iz Hrvatske, dotičući se pritom i tema iz svakodnevnog života.

Ulaznica košta 50 kuna.

Plaža u Raklju - Foto TZ Marčana

MARČANA: Vrtić Vrtuljak i ovog ljeta vodi djecu na more

korona covid

Istra već nekoliko dana bez novih slučajeva