in

POREČ: Od 17. kolovoza kreće zaprašivanje komaraca

Foto Pexels/Anuj

Grad Poreč izvijestio je građane da će se provesti adulticidni tretman suzbijanja komaraca (špricanje komaraca). Tretman će se obaviti na području Poreča, svih mjesnih odbora i pripadajućih naselja. Na području mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Varvari, Nova Vas i Červar Porat tretman će se odvijati od 17. do 19. kolovoza u kasnim večernjim satima, odnosno u ranim jutarnjim satima.

MO Fuškulin bit će na programu tretiranja od 20. do 22. kolovoza u kasnim večernjim satima, odnosno u ranim jutarnjim satima.

Dana 19 i 20. kolovoza u kasnim večernjim i ranim  jutarnjim satima tretman će se provesti na području mjesnih odbora grada (područje samoga grada i gradskih te prigradskih stancija).U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do završetka tretmana.

Insekticidna sredstva koja se koriste prilikom dezinsekcije neznatno su opasna po zdravlje ljudi i njihove okoline, a u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva.

Svi tretmani provodit će se u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima, stoga se upozoravaju građani s respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima. Također, mole se pčelari da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.

Ujedno, mole se građani da u krugu svog stambenog prostora, okućnice ili vrta te na drugim lokacijama koje koriste (poljoprivredne površine i sl.), isprazne zaostalu vodu u kantama, bačvama, raznim posudama za cvijeće i sl., kako bi se spriječilo razmnožavanje komaraca.

Mjere će provoditi djelatnici Zajednice izvoditelja: Obrt “Eko servis Matić“, Lovrin 80/h, 52000 Pazin i “Sanitacija Osijek“ d.d. Jarak 3, 31 208 Petrijevci, s kojima Grad Poreč ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča u 2021. godini.

Za eventualne informacije glede dinamike provedbe, može se kontaktirati provoditelja mjera na slijedeće brojeve telefona: Telefon/ Fax  052/624-571,  091/162-1119,   091/621-1190,  099/601-6480.

POREČ: Počinje Street Art Festival

Uspjeh nove manifestacije ZVIJEZDE NAD POREČOM – Brojni se okupili kako bi promatrali Perzeide