in

POREČ: Otvoreni upisi u glazbeni vrtić i pripremni tečaj za glazbenu školu

Pučko otvoreno učilište Poreč otvorilo je upise u glazbeni vrtić i pripremni tečaj učenika prvih i drugih razreda osnovne škole za upise u glazbenu školu.

Svi detalji u nastavku:

GLAZBENI VRTIĆ – upisi

Draga djeco, ako imate 6 godina, predškolarci ste i želite pjevati, svirati, plesati, crtati i rasti uz glazbu, upišite se u GLAZBENI VRTIĆ.

Glazbeni vrtić traje jednu školsku godinu. Nastava se održava dva puta tjedno i traje 45 minuta. Djeca uče pjesmice, koriste ritmičke instrumente i melodijske udaraljke koji obogaćuju glazbeno iskustvo i djeluju na razvoj fine motorike, glazbene memorije, sluha, ritma…uz igru i priču kao osnovna motivacijska sredstva.

Program glazbenog vrtića obuhvaća slušanje klasične glazbe uz prethodno pojašnjenje što razvija djetetovu maštu, a posebnost je i slušno prepoznavanje i učenje novih instrumenata što omogućuje raspoznavanje glazbenih boja, ugođaja, uočavanje melodijsko – ritamskog obrasca čime dijete razvija pamćenje. Sviranje na instrumentima Orffovog instrumentarija, ples uz pjevanje te slušanje klasične glazbe utječu na razvoj djeteta u pravcu bolje koncentracije i pamćenja, pozitivan odnos u radu u grupi ili u paru te jačanje osjećaja samopouzdanja zbog nastupa prilikom kojeg svako dijete iskazuje svoje znanje i umijeće uz veliku podršku grupe, učiteljice i roditelja.

Na nastavi glazbenog vrtića djecu usmjeravamo prema klasičnoj glazbi, što dovodi do razvoja glazbenog ukusa. Slušajući kvalitetna djela dijete otkriva poseban svijet i počinje zapažati lijepo u glazbi, mašta i emocije se pokreću te se razvija sluh i glazbeni ukus

Kao rezultat rada Vaše dijete će razviti pjevačke vještine, sposobnost pamćenja glazbenih cjelina, melodije i teksta, razviti osjećaj za skupno muziciranje, pozitivne međuljudske odnosa, timski rad i aktivno sudjelovati u stvaranju pozitivnog ozračja.

Program glazbenog vrtića vodi Antonella Picinić, magistrica glazbene pedgogije koja predaje klavir i korepeticiju u Umjetničkoj školi Poreč. Znanje koje je stekla i praksu koju je kvalitetno pripremila i provela u vrtićima i školama u Puli tokom studiranja nadopunjuje čitanjem stručne literature i istraživanjem Orffovog instrumentarija za djecu. Prilikom rada s djecom u glazbenom vrtiću, čiji upis u program obuhvaća predškolski uzrast i mlađu djecu, nastavu temelji na učenju brojalica bez i sa instrumentima neodređene tonske visine (štapići, bubanj), učenju pjesama kraćeg melodijskog opsega uz pokret te pravilnu upotrebu vokalne tehnike

Djecu možete upisati putem online forme: https://forms.gle/Vwt6dJvexiNFKkSP7

Upisi traju do 11. rujna, a nastava započinje u listopadu i održava se dvaput tjedno po 45 minuta.

Više informacije o upisima možete dobiti putem e-maila obrazovanje@poup.hr ili na broju telefona: 052 887 216.

—————————————————————————————————————–

PRIPREMNI RAZRED – upisi

Pučko otvoreno učilište Poreč objavljuje upise u pripremni tečaj učenika prvih i drugih razreda osnovne škole za upise u glazbenu školu. U pripremni glazbeni razred upisuju se djeca uzrasta od 7 do 9 godina.

Cilj ovog tečaja je pobuditi interes za glazbu kod djeteta, razvijati želju za uključivanjem u glazbene aktivnosti, pjevanje, sviranje i slušanje glazbe, obogatiti emocionalni doživljaj glazbe, njegovati i kultivirati glasovne mogućnosti i težiti za intonativno čistim pjevanjem uz pravilno disanje i jasno izgovaranje teksta, razvijati glazbeni sluh i pamćenje.

Polaznici će imati priliku pokazati svoje potencijale i svatko će dobiti prave smjernice za daljnji razvoj. Bit će im omogućeno upoznavanje sa svim instrumentima, te organiziran posjet koncertima u Umjetničkoj školi Poreč

Program pripremnih razreda vodi Marijana Gulić, po zanimanju profesor glazbene kulture s  višegodišnjim iskustvom rada u osnovnoj školi. Svoje fakultetsko obrazovanje obogaćuje praćenjem redovitih stručnih seminaraVi, praćenjem stručne literature i istraživanjem Orffovog instrumentarija. U svom radu s najmlađima pokazuje izrazitu kreativnost i motivaciju te djeca kroz igru uče ritam, tempo, dinamiku, pjevaju uz pokret, sviraju ritamsku i melodijsku pratnju na šuškalicama, bubnjevima, trokutićima, ksilofonima i metalofonima te aktivno slušaju visokoumjetničku glazbu prateći njezin tijek pokretima tijela ili instrumentima.

Ukoliko želite djetetu omogućiti glazbenu naobrazbu, no nemate predznanje o sposobnostima i željama svog djeteta, javite nam se!

Djecu možete upisati putem online forme: https://forms.gle/ipadw3a1gXaLzXME6

Upisi traju do 11. rujna, a nastava započinje u listopadu i održava se dvaput tjedno po 45 minuta.

Više informacije o upisima možete dobiti putem e-maila obrazovanje@poup.hr ili na broju telefona: 052 887 216.

215 MJERNIH TOČAKA: Skoro na svim istarskim plažama izvrsna kvaliteta mora

VODNJAN: Provedite dan u prirodi uz obiteljsku edukaciju u pokretu La Family