in

POREČ: Predavanje za obrtnike o aktualnim EU i nacionalnim natječajima

Udruženje obrtnika Poreč u suradnji s poduzećem Pbiro+ iz Rijeke organizira tri radionice u Obrtničkom domu u Poreču. Radionice su namijenjene novim i postojećim obrtnicima koji žele proširiti svoje znanje i dobiti kvalitetnu informaciju o aktualnim EU i nacionalnim natječajima.

Teme radionica su:

1. Poslovno planiranje, u četvrtak 5.11.2020. od 11 do 12.30 sati

Postupak kojim se postavljaju ciljevi i određuju budući zadaci te aktivnosti za njihovo ostvarivanje, naziva se planiranje, a rezultat planiranja jest plan. Poslovni plan je “alat” koji pomaže u dobivanju odgovora na pitanja kolika dobit (dohodak) će se ostvariti u provedbi plana, odnosno kakav će biti cjelokupan rezultat poslovne aktivnosti. Poslovni plan je osnovni instrument pri realizaciji kredita od banaka, privlačenja investitora i ostvarivanja bespovratnih potpora jer omogućava procjenu profitabilnosti i održivosti poslovne aktivnosti. U sklopu informativne radionice biti će predstavljene mjere za pripremu poslovnog plana koje obuhvaćaju prikupljanje vjerodostojnih obrada nužnih za planiranje. Nadalje, biti će predstavljeni alati analize i metodologija izrade poslovnih planova koji će obuhvatiti detaljan sadržaj (koncept) poslovnog plana te važnost pojedinog poglavlja.

2. Otvoreni i najavljeni EU i nacionalni i/ili lokalni natječaji, u četvrtak 19.11.2020. od 11 do 12.30 sati

Potencijalnim prijaviteljima najveći problem predstavlja razumijevanje složenih natječajnih uvjeta, te prepoznavanje vlastite i investicijske sukladnosti sa istima. U sklopu informativne radionice bit će predstavljeni otvoreni i najavljeni EU i nacionalni natječaji, uvjeti prihvatljivosti prijavitelja i projekta, kao i uvjeti prijave na iste.

3. Izvori financiranja i ESIF financijski instrumenti, u četvrtak 26.11.2020. od 11 do 12.30 sati

ESIF financijski instrumenti dolaze u obliku kreditnih linija, garancijskih shema i fondova rizičnog kapitala. Iz financijskih instrumenata, primatelji mogu dobiti kredite po kamatama daleko nižim od uobičajenih kredita komercijalnih banaka, te vrlo povoljne garancije, a mlada i inovativna poduzeća mogu dobiti prijeko potrebna ulaganja u vlasnički kapital. U sklopu informativne radionice bit će predstavljene kreditne mjere, garancije, ESIF financijski instrumenti te bespovratne potpore i financijski instrumenti (zajmovi i jamstva) HAMAG BICRO-a, kao i uvjeti prijave na iste.

Projekt organizacije predavanja Pbiro-a sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, te je za obrtnike i poduzetnike prisustvovanje radionicama besplatno.

Prijava na radionicu je obavezna i to putem maila na e-adresu poduzetnik@pbiro.hr ili telefonski na 051/452-600.

Rok prijave za prvu radionicu je do 4. studenog 2020. godine ili do popunjenja kapaciteta grupe.

S obzirom na preporuke SCZRH, ograničen je pristup predavanjima na maksimalno 12 osoba. Dvorana obrtničkog doma prilagođena je novim mjerama SCZRH, te omogućava održavanje razmaka od 2 metra. Prostor će biti opremljen sredstvima za dezinfekciju ruku i redovno prozračivan. Molimo da sa sobom ponesete zaštitne maskice. Trajanje svih predavanja je maksimalno 1 sat i 30 minuta.

Sve dodatne informacije o radionicama dostupni su na tel. 051/452-600, e-mail: poduzetnik@pbiro.hr te na web stranicama: www.pbiro.hr.

VRSAR – Reciklažno dvorište otvorilo vrata – Za žitelje općine odlaganje besplatno

TAR: Donosimo ovotjednu ponudu marendi u DeguStazioneu