in

POREČ: Prijavite djecu na radionicu PRIČE IZ ŠUME u Antoncima

„Priče iz šume“ inovativni program iz šumske pedagogije dolazi u Poreč održati svoju ljetnu šumsku priču

POREČ: Prijavite djecu na radionicu PRIČE IZ ŠUME u Antoncima

Kolektiv Priče iz šume već dvije godine provodi svoje radionice „Priče iz šume“ u Šijanskoj šumi u Puli, a kako bi svoj jedinstveni pristup u edukaciji djece u prirodi proširili po čitavoj Istri dolaze 27. kolovoza u kamp Antonci s radionicom za djecu od 4 do 12 godina. Priče iz šume kombiniraju senzorne vježbe, motoričke igre i kreativno izražavanje kako bi djeca spoznala da su neodvojivi dio prirode, ali i kako se u šumi itekako mogu dobro zaigrati.

Radionice Priče iz šume kod djece razvijaju samostalnost, spretnost, potiču istraživanje i promatranje živog svijeta koji ih okružuje.

Za ljetnu šumsku radionicu, u četvrtak 27. 8. u 10 sati ili u 17 sati (roditelji biraju termin koji im više odgovara) u kampu Antonci kraj Poreča, možete se prijaviti na e-mail ana.fornazar@gmail.com ili u Inbox na facebook stranici Priče iz šume – radionice za djecu.

Radionica traje 90 minuta, a u kampu je bar gdje se roditelji mogu opustiti dok im djeca „jurišaju“ po okolnom šumarku uz pratnju iskusnih šumskih pedagoga iz kolektiva Priče iz šume.

Radionica funkcionira po principu donacija od 50 do 75 kuna, odnosno koliko tko može i želi dati.

POREČ: Prijavite djecu na radionicu PRIČE IZ ŠUME u Antoncima

Važno je napomenuti da se ova radionica održava u sklopu Pa’Li (Passion of Life) festivala svjesnih plesova koje organizira udruga Ars Polis iz Poreč.

ŠUMSKA PEDAGOGIJA je disciplina koja povezuje upoznavanje šumskih ekosustava s odgojno-obrazovnim radom u prirodnom okruženju. Najvažnije je kod djece potaknuti pozitivne osjećaje za vrijeme boravka u šumi, koji će ih ponovo vratiti u šumu tako da je prepoznaju kao stanište izuzetne vrijednosti.

Sonja Rajko iz Višnjana na pripremama karate reprezentacije

Sonja Rajko iz Višnjana na pripremama karate reprezentacije

Lijepe vijesti i za Praznik rada - Istra i danas ima sve NEGATIVNE NALAZE - I zadnji pacijent izliječen!

ISTRA – 25. kolovoza potvrđeno novih 13 slučajeva zaraze – među njima ima domaćih i stranaca