in

POREČ: Serija webinara o turizmu u okviru projekta WINTER MED

Foto: TZ Poreč

Institut za poljoprivredu i turizam Vas poziva na sudjelovanje u seriji webinara koji će se održati 16., 17. i 19. lipnja.

Nakon održanog prvog webinara u okviru projekta WINTER MED, kojeg je vodio Institut za poljoprivredu i turizam, nastavlja se serija webinara kojima je cilj predstavljanje dobrih praksi upravljanja razvojem održivog i odgovornog turizma u destinacijama na Mediteranu.

Webinari koji će se održati su:

1. webinar „Governance Model for Sustainable Tourism Itineraries“ održat će se 16. lipnja 2020. godine, u trajanju od 10:30 do 11:30 sati.
Na webinaru će se prezentirati iskustvo nastalo u okviru projekta INTENSE, a odnosi se na poboljšanje učinkovitosti javnih akcija (public actions) s ciljem očuvanja, zaštite, promicanja i razvoja prirodne i kulturne baštine obalnih teritorija kroz razvoj održivog turizma integriranog s održivom i intermodalnom mobilnošću, posebice promicanjem cikloturizma i planinarskog turizma.
Za sudjelovanje na ovom webinaru potrebno se je prethodno prijaviti na sljedećem linku: Rezervirajte svoje mjesto ovdje!

2. webinar „Tourism sustainability toolkit – Adapting tourism sustainability evaluation methods to local needs“ održat će se 17. lipnja 2020. godine, u trajanju od 10:30 do 11:30 sati.
Na webinaru će se prezentirati iskustvo stečeno u okviru projekta CO-EVOLVE koje se odnosi na razvoj alata kojim se analizira i promovira evolucija ljudskih aktivnosti i prirodnog sustava u obalnim turističkim područjima.
Za sudjelovanje na ovom webinaru potrebno se je prethodno prijaviti na sljedećem linku: Rezervirajte svoje mjesto ovdje!

3. webinar „Transferability plan – CO EVOLVE“ održat će se 19. lipnja 2020. godine, u trajanju od 10:30 do 11:30 sati.
Transferability plan projekta CO-EVOLVE analizira i sažima rezultate projekta prema mediteranskoj ljestvici. Sadržaj i model Transferability plan mogu se koristiti za razvoj programa izgradnje kapaciteta, učenja politika i za usklađivanje rezultata projekta s principima Integrated Coastal Zone Management (ICZM) i MPS principima.

Za sudjelovanje na ovom webinaru potrebno se je prethodno prijaviti na sljedećem linku: Registrirajte svoje mjesto ovdje!

Osim navedenih webinara, tijekom mjeseca lipnja i srpnja održat će se ukupno 13 webinara u okviru projekta WINTER MED. Popis svih webinara i više informacija o webinarima dostupan je na službenoj stranici projekta WINTER MED i na popisu webinara koji se nalazi u prilogu.
Službeni jezik webinara je engleski jezik, a predviđeno vrijeme trajanja svakog webinara je jedan sat.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Institutu za poljoprivredu i turizam, koji je partner projekta WINTER MED, na sljedeće mail adrese: kristina@iptpo.hr (dr. sc. Kristina Brščić, lokalna koordinatorica projekta) ili katarina@iptpo.hr (Katarina Lovrečić).

Izvor i foto: iptpo.hr/TZG Poreč

BRTONIGLA: Radionica elemenata muzikoterapije za djecu 18. lipnja

POREČ: Narodni trg dobio novi asfalt i signalizaciju za bolju sigurnost u prometu