in

Porezna i carina u akciji uoči VALENTINOVA – Na “udaru” cvjećarnice i još 2 djelatnosti

Ilustracija Pixabay

Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom nastavlja provoditi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. 

Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

-Obavještavamo porezne obveznike da u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom nastavlja provoditi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima, priopćeno je iz ovih ustanova.

U razdoblju od 13. do 19. veljače nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost:

– G 47.76 – Trgovina na malo cvijećem, sadnicama, sjemenjem, gnojivom, kućnim ljubimcima i hranom za kućne ljubimce u specijaliziranim prodavaonicama,

– H 49.32 – Taksi služba i

– I 56.10 – Djelatnost restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanja hrane.

TRAŽITE LI POSAO? Ovaj tjedan zapošljavaju McDonald's, Europa 92, Kadus, Grawe, Metro...

TRAŽITE LI POSAO? Ovaj tjedan zapošljavaju McDonald’s, Europa 92, Kadus, Grawe, Metro…

POREČ: Uskoro počinje Tjedan psihologije

POREČ: Uskoro počinje Tjedan psihologije