in

Poziv objavljen: POREČ pomaže lokalnim poljoprivrednicima organizacijom direktne prodaje kupcima

Kako bi lokalnim proizvođačima poljoprivrednih proizvoda pružili mogućnost prodaje vlastitih proizvoda, kojima su zbog uvođenja mjera u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa smanjenje mogućnosti prodaje, Grad Poreč poziva poljoprivredne proizvođače koji su zainteresirani za prodaju vlastitih proizvoda da se uključe u akciju „Najbolje od naših za nas – Il meglio dei nostri per noi“.

– Svjesni smo da je mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o obustavi rada tržnica za mnoge naše poljoprivrednike onemogućila jedini način prodaje vlastitih proizvoda. U cilju pomoći plasmana proizvoda lokalnih poljoprivrednih proizvođača Grad Poreč preuzeo je aktivnu ulogu usmjerenu na promoviranje mogućnosti i načine izravne prodaje lokalnih proizvoda, koja je usmjerena na povezivanje proizvođača i kupaca., napominju iz gradskog Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo.

Stoga se poziva poljoprivredne proizvođače na području Poreča, koji imaju vlastite poljoprivredne proizvode za prodaju, da se priključe aktivnosti „Najbolje od naših za nas“ te se jave na e-mail adresu irena.sker@porec.hr

Poljoprivredna gospodarstva koja se mogu javiti moraju zadovoljavati dva kriterija:

•          biti upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava,

•          ispunjavati sve zakonske propise koji reguliraju proizvodnju i trgovinu određenim poljoprivrednim proizvodom.

Globalno tržište poljoprivrednih proizvoda danas je zasićeno jeftinim proizvodima masovne proizvodnje gotovo nepoznate kvalitete, te je stoga vrlo važno ojačati položaj poljoprivrednih gospodarstava koji imaju značajnu ulogu u osiguranju zdravih prehrambenih proizvoda lokalnom stanovništvu.

Ovom aktivnošću „Najbolje od naših za nas“ omogućit će se direktna prodaja svježih i  kvalitetnih istarskih poljoprivrednih proizvoda od proizvođača do potrošača, priopćeno je iz gradske uprave.

Istarski Stožer – Ostajemo na 72 zaražena, i dalje Bujština najveći epicentar moguće zaraze: „Nemojte stigmatizirati oboljele!“

POREČ: Policija privela muškarca zbog pozivanja na javno okupljanje usprkos mjerama protiv širenja zaraze koronavirusom