in

Predložite obrtnike za nagrade koje dodjeljuje istarska Obrtnička komora

Foto Udruženje obrtnika Poreč

Obrtnička komora Istarske županije svake godine odaje počast za dugogodišnji rad u obrtništvu zaslužnim obrtnicma. Trenutak je to kada se istaknu najuspješniji među obrtnicima. Stoga Komora poziva obrtnike da dostave prijedloge kandidata kojima bi se kao zaslužnim osobama – obrtnicima uručila priznanja.

Obrtnička komora Istarske županije dodjeljuje slijedeća priznanja:

  1. Plaketa „Istarske zlatne ruke“

– dodjeljuje se osobi koja je svojim radom i zalaganjem doprinijela razvoju institucija obrtničkog komorskog sustava, kroz rad u tijelima Komore i jedinstvenog komorskog sustava te koja osobnim primjerom potiče obrtničke vrijednosti, solidarnost, marljivost i zajedništvo.

  1. Povelja „Istarski obrtnik godine“

– dodjeljuje se osobi koja je dugogodišnji obrtnik ili je u svom radu ostvarila zapažene poslovne rezultate te svojim osobnim primjerom potiče obrtničke vrijednosti.

  1. Priznanje najboljem majstoru – stručnom učitelju

– dodjeljuje se obrtniku koji se ističe svojim radom sa naučnicima te doprinosi razvoju strukovnog obrazovanja za obrtnička zanimanja po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO)

  1. Priznanje za uspjeh u naukovanju

– dodjeljuje se naučniku 3. godine naukovanja koji pohađa strukovno obrazovanje za obrtnička zanimanja po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) koji se ističe svojim radom i zalaganjem.

  1. Posebno priznanje

– dodjeljuje se pojedincu ili pravnoj osobi koja je pridonijela afirmaciji i promociji obrtništva, dala značajan doprinos ne planu obrazovanja za potrebe obrtništva ili se istakla u komorskom radu.

  1. Zahvalnica

– dodjeljuje se pojedincu ili pravnoj osobi koja uspješno surađuje s Komorom ili obrtničkim organizacijama s područja djelovanja Komore kao i za doprinos na polju solidarnosti u obrtništvu i humanitarnim aktivnostima.

Prijedlozi kandidata podnose se do 28. ožujka 2022. godine, na mail adresu tajnik@uoporec.hr ili poštom na Udruženje obrtnika Poreč, Partizanska 5a, 52440 Poreč.

maskice korona covid

Istarski stožer: U četvrtak više novozaraženih nego izliječenih

požar vatra ilustracija

Požar turističkog objekta u Funtani