in

Rovinjski ugostitelji kuhaju za potrebite

Foto Grad Rovinj

Besplatni topli obroci i jučer su podijeljeni najpotrebitijim građanima i djelatnicima službi na prvoj crti obrane protiv koronavirusa u Rovinju.

Ovaj hvalevrijedan i solidaran čin krenuo je na inicijativu rovinjskog ugostitelja Stanislava Briškoskog, ujedno i predsjednika Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske Županije, a danas mu se u tome pridružio još jedan poznati ugostitelj. Riječ je o Igoru Hrvatinu, vlasniku restorana „Orca“.
Obroci su i ovog puta podijeljeni zahvaljujući suradnji s Crvenim križem Rovinj, kako bi se sve moglo odviti prema propisima i naputcima državnog, županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite. Obroci se tako isporučuju beskontaktnim putem s obzirom na situaciju s epidemijom COVID-19.
Podsjećamo kako je inicijativa predložena i na razini Obrtničke komore Istarske te se stoga svi zainteresirani ugostitelji mogu javiti u Udruženje obrtnika ili Obrtničku komoru u svojim gradovima diljem Istre.
U Rovinju se, kako doznajemo od predsjednika Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske Županije, već javilo nekoliko zainteresiranih ugostitelja koji će se inicijativi pridružiti u narednim akcijama, od kojih je sljedeća najavljena krajem tjedna. Briškoski je također izrazio zadovoljstvo što mu se kolege polako pridružuju te su s entuzijazmom prihvatile sudjelovanje i prepoznale važnost pomaganja
drugima. (Izvor Grad Rovinj)

Fina zbog koronavirusa prestaje s ovrhama, objavili detalje

Ministarstvo priprema paket mjera pomoći nautičkom turizmu od kojeg se ovog ljeta puno očekuje