in

Sajam “S KLOBASICOM U EU” u Sv. Petru u Šumi starta u petak

Foto Općina Sv. Petar u Šumi

Osmi po redu Međunarodni sajam “S KLOBASICOM U EU” održat će se od 13. do 15. svibnja u Sv. Petru u Šumi. Sajam će se odvijati na novoj lokaciji – u Hrvatskoj kući od kobasica, nakon dvogodišnje pauze izazvane korona-krizom.

-Naš sajam je i ovaj puta zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, na jedinstvenom mjestu u centru turističke Istre, Sv. Petru u Šumi, najvećemu hrvatskom „gradu od kobasica“. Za vrijeme sajma organizirat će se razni programi, gourmet, zabavni događaji, glazbeni program, atrakcije i gastro eventi u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica, mini konferencija, a tijekom sajma održat će se sedmo svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku. Na sajmenim punktovima zorno će se prezentirati nacionalnu tradiciju na najbolji mogući način, pojašnjava načelnik Mario Bratulić.

s klobasicom u eu sveti petar u šumi
Program manifestacije

U sklopu ovogodišnje manifestacije već je održano senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama kroz projekt sajma „Dani hrvatskih kobasica i salama“. Ove je godine ukupno ocjenjeno 123 uzorka kobasica i salama iz Hrvatske, Slovenije i BIH. Ocjenjivalo se je u 8 kategorija, a na ocjenjivanju je sudjelovalo 16 senzornih analitičara i stručnjaka koji se bave proizvodnjom, razvojem, znanstvenim vrednovanjem kobasica i salama iz Hrvatske i Slovenije. 

Glavni organizator manifestacije je  Općina Sv. Petar u Šumi uz potporu Vlade RH, Ministarstava, Istarske županije, udruga i brojnih sponzora i podupiratelja.

-Naša želja je da u budućim vremenima  potaknemo na veću potrošnju i uživanje u tradicionalnim hrvatskim proizvodima, a s ciljem da Sv. Petar u Šumi kao zavičaj kobasica sa šest odobrenih objekata za proizvodnju postane stalno mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva. Očekujemo da će Međunarodni sajam „S Klobasicom u EU 2022.“ posjetiti  više  tisuća  ljubitelja tradicionalnih kobasica i ostalih proizvoda, zaključuje Mario Bratulić.

Za više informacija pratite web stranicu općine http://www.svpetarusumi.hr/Home/Index i profil na Facebooku

Foto OŠ Tar-Vabriga

TAR: Učenici učili peći kekse

traktor pixabay

Tehnički pregled traktora u Kašteliru, Taru i Višnjanu