in

SLATKA ISTRA i VELA GOSPA u VIŽINADI: Dva dana fešte uz najbolje kolače, Taru, Klapu Iskon i Danijelu Martinović


Vižinada iduća dva dana priprema veliku feštu uz poznata glazbena imena hrvatske estrade. Sutra, 14. kolovoza, održat će se tradicionalna Slatka Istra, posvećena najpoznatijim istarskim slasticama, a nastupit će Klapa Iskon, Tara s T bandom, te limena glazba Zajednice Talijana Vižinada za početak.

Fešta se nastavlja 15. kolovoza, kada Vižinada slavi Sv. Mariju Velu, kada će glavna zvijezda večeri biti Danijela Martinović u pratnji Farabuti banda.

Spomenimo da će sutra Slatka Istra početi već u 17 sati u Kući Maraston s radionicom na kojoj će djeca, kroz igru i zabavu upoznati tradicionalne kolače. Oni malo stariji, koji se također žele okušati u spravljanju tradicionalnih slastica, na kulinarskoj radionici će naučiti kako se radi čuveni bucolaj. Također, svi koji su željni znanja o nematerijalnoj kulturi Istre, zanimljive informacije će saznati na predavanju o toj temi koje će održati Ivona Orlić u kući Maraston.

Program Slatke Istre službeno počinje u 18 sati.SLATKA ISTRA i VELA GOSPA u VIŽINADI: Dva dana fešte uz najbolje kolače, Taru, Klapu Iskon i Danijelu Martinović

U 19.30 sati nastupit će Limena glazba ZT-a s gostima puhačkog orkestra glazbenog društva Spinčići iz Kastva, a od 21 sat zabava se nastavlja uz Klapu Iskon i Taru & T band, bivšu pjevačicu grupe Karma. 
Svi posjetitelji će osim aromatičnih kolača moći kušati i jedinstvena vina domaćih proizvođača s područja Vižinade, baš kao i lokalna vrhunska maslinova ulja te ostale domaće proizvode.
A za dodanu vrijednost ovog događanja tu je, kao i prethodnih godina, humanitarna nota. Sav prihod od prodaje izloženih kolača ide za kupnju radnih bilježnica učenicima Područne škole Vižinada.ROKOVA u Novoj Vasi uz Maura Staraja i La Bandu

policija nesreća ilustracija pixabay

JOŠ JEDAN IZGUBLJEN ŽIVOT ZBOG BRZINE – Vozilo sletjelo s ceste i udarilo u drvo, MALOLJETNIK PREMINUO