in

Stožer civilne zaštite objavio novo radno vrijeme za banke, automat klubove, salone za uljepšavanje životinja…

Nadopuna Odluke Stožera civilne zaštite Istarske županije o ograničenju rada i mjerama ponašanja od 15.03.-14.04.2020.

​Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske donijelo je dana 11. ožujka 2020. godine Odluku o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 na području čitave Republike Hrvatske. Zbog pogoršane epidemiološke situacije vezano uz širenje COVID-19, kako na razini Europske unije, tako i u Republici Hrvatskoj, donesena je Nadopuna Odluke Stožera civilne zaštite Istarske županije o ograničenju rada i mjerama ponašanja od 15.03.-14.04.2020., a koju je Stožer prvobitno donio 14. ožujka 2020. godine.

​Nadopunom Odluke ograničava se rad do 18 sati, do 14. travnja 2020. godine, sljedećim uslužnim djelatnostima:

1. Automat klubovima
2. Salonima za uljepšavanje životinja
3. Radno vrijeme na benzinskim postajama za prodavanje goriva ostaje bez ograničenja. Trgovine (maloprodaja hrane) u sklopu benzinskih postaja prekidaju s radom u 18 sati. Ugostiteljski objekti u sklopu benzinskih postaja ostaju zatvoreni do 14. travnja 2020. godine.
4. Radno vrijeme ljekarni se ne mijenja, uz sve mjere predostrožnosti (broj korisnika, razmak…).
5. Radno vrijeme sa strankama u bankama i pošti ograničava se do 18 sati, uz sve mjere predostrožnosti (broj korisnika, razmak…).


NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
ISTARSKE ŽUPANIJE
Dino Kozlevac, v.r.

VIŠNJAN: Srušene skulpture na ulazu u Zvjezdarnicu vraćene na mjesto

Vlada pripremila antivirusne mjere: Radnici tvrtki u teškoćama od države će primati naknadu, odgoda plaćanja poreza, brzi krediti…