in

SV. PETAR U ŠUMI – Prijavite se na sajam „S Klobasicom u EU 2023.“

Foto Općina Sv. Petar u Šumi

IX. Međunarodni sajam  „S KLOBASICOM U EU 2023.“ deveti će se put održati u Sv. Petru u Šumi 18. i 19. ožujka 2023. godine. Međunarodni sajam “S KLOBASICOM U EU” održat će se u sportskoj dvorani s novim brendiranjem  i na glavnom trgu u Sv. Petru u Šumi. „Dani hrvatskih kobasica i salama“ i dodjela nagrada najboljim kobasicama i salamama održati će se dan prije sajma u Hrvatskoj kući kobasica 17. ožujka 2023. godine. Sajam je i ovaj puta zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, na jedinstvenom mjestu u centru turističke Istre, Sv. Petru u Šumi, najvećemu hrvatskom „gradu od kobasica“. Za vrijeme sajma organizirat će se razni programi, gourmet, zabavni događaji, glazbeni program, atrakcije i gastro eventi u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica, a tijekom sajma održat će se sedmo svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku. 

Ove godine će kao posebnu atrakciju, supetarski majstori izraditi najdužu istarsku kobasicu na svijetu od 333 metara dužine.

U sklopu ovogodišnje manifestacije početkom ožujka će se održati senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama kroz projekt „Dani hrvatskih kobasica i salama“. Ocjenjivanje će biti organizirano u 10 kategorija, a ocjenjivanje će provoditi vrsni senzorni analitičari i stručnjaci koji se bave proizvodnjom, razvojem, znanstvenim vrednovanjem kobasica i salama iz Hrvatske i EU.

Glavni organizator manifestacije je Općina Sv. Petar u Šumi uz potporu Vlade RH, Ministarstava, Istarske županije, Udruga i brojnih sponzora i podupiratelja.

-Naša želja je da u budućim vremenima  potaknemo na veću potrošnju i uživanje u tradicionalnim hrvatskim proizvodima, a s ciljem da Sv. Petar u Šumi kao „zavičaj kobasica“ sa šest odobrenih objekata za proizvodnju postane stalno mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva, objavili su iz općine.

Organizator očekuje da će Međunarodni sajam „S Klobasicom u EU 2023.“ posjetiti više tisuća ljubitelja tradicionalnih kobasica i ostalih proizvoda.

Zbog velikog interesa za ovogodišnji sajam i puno novih atrakcija koje priprema općina pozivaju zainteresirane da na vrijeme rezerviraju svoje mjesto.

Na web stranici općine Sv. Petar u Šumi objavljen je poziv izlagačima s uvjetima izlaganja: http://www.svpetarusumi.hr/Home/Pages/S%20Klobasicom%20u%20EU

Foto Istra Auto d.d. Umag

Istra auto Umag zapošljava – Pogledajte što traže

pixabay radnik tvornica obrt

Istra prednjači po rastu zaposlenosti: Županija nastavlja s potporama poduzetnicima