in

Svjetski dan turizma u Istri – Pogledajte koje su atrakcije besplatne ili upola cijene

Foto Istarska županija

 Kao i svake godine, 27. rujna se u cijelome svijetu slavi Svjetski dan turizma, a ovogodišnje geslo pod kojim se održava je TOURISM & GREEN INVESTMENTS / TURIZAM I ZELENA ULAGANJA. Upravni odjel za turizam Istarske županije već osmu godinu za redom organizira obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri, a ovogodišnje izdanje održat će se 30. rujna i 1. listopada (subota i nedjelja), od 10:00 do 18:00 sati na 67 punktova diljem Istre.  Turističke atrakcije za posjetitelje će biti dostupne uz popuste do 50 % ili potpuno besplatno. 

„Svi zainteresirani će, osim adrenalinskih parkova, muzeja, kaštela, špilja, zaštićenih područja, radionica, predstava i drugog, moći posjetiti brojne vinare, maslinare, tartufare i ostale lokalne proizvođače koji su se uključili u akciju. U manifestaciju su  se uključile i brojne lokalne turističke zajednice sa svojim programima. U Odjelu za turizam vjerujemo da ćemo, u skladu s ovogodišnjom temom Svjetskog dana turizma, i ovom manifestacijom ukazati na važnost održivog i odgovornog poslovanja, u skladu s prirodom i okolišem, istovremeno potičući i valorizirajući domaće, autohtone proizvode i usluge“, kazala je tim povodom pročelnica za turizam Nada Prodan Mraković. 

Svi informacije dostupne su na: www.istra-sdt.com

Upiti se mogu slati e-mailom, telefonski ili osobno kod odabranog ponuditelja turističkih sadržaja, s time da pojedini ponuditelji svoje usluge prodaju putem web shopa ili drugih online servisa.

Najave i zanimljivosti oko obilježavanja Svjetskog dana turizma u Istri objavljivat će se i na društvenim mrežama Facebook i Instagram, a pozivaju se građani da dijele svoje fotografije i video zapise uz preporučene oznake:

#svjetskidanturizma2023

bolnica pula foto tanja kocijančić srpanj 2021

RAK-RANA ISTRE: Burza zdravstvenih radnika – 277 djelatnika odradilo gotovo 7.000 sati u nekoliko ustanova

Pula Marathon 2020.

U petak i subota posebna regulacija prometa zbog 5. Pula Marathona. Donosimo detalje